Πρόσφατα, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μίλησε ζωντανά σε τηλεοπτικά κανάλια και εκεί φάνηκε για άλλη μία φορά ότι όχι μόνο δόθηκαν οι ερωτήσεις εκ των προτέρων, αλλά διάβαζε και τις απαντήσεις από… οθόνη autocue.

Αυτό δεν είναι φυσιολογικό για έναν ηγέτη που είναι γνωστός για την ευγλωττία του και τη μαεστρία του να χειρίζεται θέματα, σχολιάζουν πλέον στην Τουρκία.

Σύμφωνα με την τουρκική ενημερωτική ιστοσελίδα «Αρτί Γκερτσέκ», δύο είναι οι πιθανοί λόγοι για τους οποίους ο Ερντογάν διαβάζει τις δηλώσεις του πλέον από μια οθόνη.

1. Η βαριά φαρμακευτική αγωγή που παίρνει ο Ερντογάν επηρεάζει τη σκέψη του. Η κατάσταση της υγείας του κρατείται μυστική. Ωστόσο, η πρακτική στις τηλεοπτικές εκπομπές δημιουργεί την εντύπωση ότι η κατάσταση χειροτερεύει. Εάν ο Ερντογάν δυσκολεύεται να συγκεντρώσει τη σκέψη του και να εκφραστεί, θα μπορούσαν να προκληθούν σοβαρά προβλήματα ακόμη και σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις του με ξένους ηγέτες.

2. Όταν ο Ερντογάν μιλάει χωρίς οθόνη, προκαλεί αντιδράσεις. Για παράδειγμα, απείλησε πρόσφατα ότι θα… κόψει τη γλώσσα της τραγουδίστριας, Σεζέν Ακσού, κατά της οποίας υπήρξε μία εκστρατεία λιντσαρίσματος, επειδή σε ένα τραγούδι που είχε γράψει υπάρχει – προσβλητική για τους περισσότερους Τούρκους – αναφορά στον… Αδάμ και την Εύα!

«Το ποια είναι η αλήθεια είναι άγνωστη λόγω του έντονου προπετάσματος καπνού στο παλάτι, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι και τα δύο ενδεχόμενα θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο μια χώρα που κυβερνάται από μία ενός ανδρός αρχή», αναφέρει η τουρκική ιστοσελίδα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Νετανιάχου: Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο; – Πιέσεις να μην εκδοθεί
Επικαιρότητα |

Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο ο Νετανιάχου; – Πιέσεις να μην εκδοθεί

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ ο Νετανιάχου και άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι φοβούνται ότι θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον τους την ερχόμενη εβδομάδα