Οι νέες τεχνολογίες απομακρυσμένης παρακολούθησης μπορούν να ενισχύσουν την ασφάλεια στο ναυτιλιακό κλάδο, ειδικά μετά το ξέσπασμα της COVID-19, τονίζει ο Σπύρος Ζολώτας, Marine Senior Director του Ιταλικού Νηογνώμονα RINA για τη Νότια Ευρώπη και την Αφρική.

Η τεχνολογία και η ψηφιοποίηση δεν αποτελούν πλέον το μέλλον, αλλά κάνουν ήδη τη διαφορά, πρόσθεσε με αφορμή το πιστοποποιητικό (class notation) «REMOTE» που έλαβε εκ μέρους του  RINA, η ναυτιλιακή εταιρεία ROKS MARITIME για το φορτηγό πλοίο της m/v Revenger. Η εν λόγω σημείωση αποδίδεται σε πλοία τα οποία κρίνονται κατάλληλα να επιθεωρηθούν εξ αποστάσεως.

O Παναγιώτης Κουτρής, Διευθύνων Σύμβουλος της ROKS Maritime Inc ανέφερε από την πλευρά του ότι το notation για απομακρυσμένες επιθεωρήσεις προσφέρει στους διαχειριστές των πλοίων την ευελιξία να τις πραγματοποιούν εν πλω με την ίδια αποτελεσματικότητα και σε συνθήκες όπου αποσπάται λιγότερο η προσοχή του πληρώματος.

Το m/v Revenger είναι εξοπλισμένο με συσκευές οι οποίες παρέχουν τη δυνατότητα ζωντανής μετάδοσης, συμπεριλαμβανομένης μιας φορητής συσκευής με λειτουργία ευρυγώνιας λήψης και φακούς υψηλής ποιότητας καθώς και ενός πακέτου συνδεσιμότητας το οποίο επιτρέπει την πρόσβαση στο διαδίκτυο ακόμα και σε κλειστούς χώρους επί του πλοίου.

Έπειτα από την ολοκλήρωση της σχετικής εκπαίδευσης, το πλήρωμα του πλοίου το οποίο έχει ενεργό ρόλο στην πραγματοποίηση των απομακρυσμένων επιθεωρήσεων έλαβε από το RINA ένα σχετικό Πιστοποιητικό Ικανότητας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
ΟΛΘ Α.Ε.: Αυξημένες επιδόσεις το 2023 με ρεκόρ διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων
Επιχειρήσεις |

Αυξημένες επιδόσεις το 2023 για τον ΟΛΘ - Σε «ΜΕΤΚΑ - ΤΕΚΑΛ» το έργο του 6ου προβλήτα

Στον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων, σημειώθηκε αύξηση άνω του 12% (στα € 59,8 εκατ.), ενώ στους τομείς εκμετάλλευσης χώρων και επιβατικής κίνησης σημειώθηκαν αυξήσεις 18,2% και 31,3% αντίστοιχα