Η υπηρεσία streaming περιεχομένου βίντεο HBO Max, ιδιοκτησία της Warner Media, θα γίνει διαθέσιμη σε 15 ευρωπαϊκές χώρες από τις 8 Μαρτίου, ανεβάζοντας στις 61 τις περιοχές στις οποίες η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη.

Αρχικά, η υπηρεσία «έφτασε» στην Ευρώπη τον περασμένο Οκτώβριο με το λανσάρισμα στις Σκανδιναβικές χώρες (Σουηδία, Δανία, Νορβηγία και Φινλανδία) και στην Ισπανία (μαζί με την Ανδόρα). Η νέα επέκταση αφορά την Πορτογαλία, την Ολλανδία και τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης (Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Κροατία, Τσεχία, Ουγγαρία, Μολδαβία, Μαυροβούνιο, Ολλανδία, Βόρεια Μακεδονία, Πολωνία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβακία και Σλοβενία).

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής του HBO Max International, Johannes Larcher, η εταιρεία θα ακολουθήσει επιθετική τιμολογιακή πολιτική στις νέες αυτές αγορές, προσφέροντας έκπτωση 33% στην αρχική τιμή διάθεσης. Πιο συγκεκριμένα, η μηνιαία συνδρομή στην Πορτογαλία για την υπηρεσία HBO Portugal ανέρχεται στα 4,99 ευρώ ενώ η πλατφόρμα HBO Max θα είναι διαθέσιμη στα 5,99 ευρώ, ωστόσο ήδη υπάρχοντες συνδρομητές και αυτοί που γίνουν συνδρομητές τον Μάρτιο θα πληρώνουν 3,99 ευρώ/ μήνα.

Σε αντίθεση με την πρακτική που ακολουθήθηκε σε Ισπανία και Σκανδιναβία, τώρα οι υπάρχοντες πελάτες στις νέες αγορές θα απολαμβάνουν τη μειωμένη τιμή για πάντα.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Johannes Larcher, «ξεκινήσαμε το λανσάρισμα της πλατφόρμας HBO Max σε νέες αγορές από τα μέσα της προηγούμενης χρονιάς και προσθέσαμε σχεδόν 8 εκατομμύρια συνδρομητές εκτός Ηνωμένων Πολιτειών το 2021».

Συνολικά, η HBO έκλεισε τη χρονιά με 73,8 εκατομμύρια συνδρομητές στη συνδρομητική της πλατφόρμα. Στα μελλοντικά της σχέδια περιλαμβάνεται η προσθήκη έξι ακόμα ευρωπαϊκών χωρών, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, εντός του 2022. Ωστόσο, εκτός σχεδιασμού για το HBO Max είναι οι Βρετανία, Γερμανία και Ιταλία καθώς εκεί και για τα επόμενα χρόνια υπάρχει ήδη συμφωνία παροχής περιεχομένου με το δίκτυο Sky.

Απώτερος στόχος είναι η πλατφόρμα HBO Max να είναι διαθέσιμη σε 190 χώρες μέχρι το 2026.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις