Συνελήφθη ένα άτομο για τη δολοφονική επίθεση εναντίον του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη.

«Επικοινώνησα με τον Πρωθυπουργό για να τον ενημερώσω ότι πριν από λίγο συνελήφθη ο φερόμενος ως δράστης για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη. Η Ελληνική Αστυνομία και σε αυτή την περίπτωση πράττει το καθήκον της» γνωστοποιεί ο Τάκης Θεοδωρικάκος, μέσω ανάρτησής του στο Twitter

Θέλω να εκφράσω με όλη μου την ψυχή τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του Άλκη, που τόσο άδικα και πρόωρα έφυγε από τη ζωή. Ξέρω ότι αυτό δεν απαλύνει τον πόνο των αγαπημένων του προσώπων. Τουλάχιστον, θα αποδοθεί δικαιοσύνη».

23χρονος αλλοδαπός

Πρόκειται για ένα από τα τρία άτομα που προσήχθησαν χθες στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, πρόκειται για έναν νεαρό αλλοδαπό που φέρεται να είναι ιδιοκτήτης ενός εκ των δύο οχημάτων που εθεάθησαν να εγκαταλείπουν το σημείο μετά τη φονική επίθεση στην οδό Γαζή, στη Χαριλάου.

Ο 23χρονος συλληφθείς αναμένεται να βρεθεί αύριο ενώπιον της δικαιοσύνης για να δώσει εξηγήσεις ενώ οι έρευνες για την ταυτοποίηση των υπόλοιπων εμπλεκόμενων βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Οι αστυνομικές αρχές είχαν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραστών της δολοφονικής επίθεσης που σύμφωνα με πληροφορίες συμμετείχαν δέκα άτομα. Οι αρχές είχαν στα χέρια τους το δρεπάνι με το οποίο ένας από τους δράστες μαχαίρωσε τον Άλκη, το οποίο βρέθηκε λίγα μέτρα μακριά από το σημείο του εγκλήματος, πεταμένο στο δρόμο, πλάι σε απορρίμματα. Το δρεπάνι εντοπίστηκε αρχικά από περίοικους, οι οποίοι ακολούθως ειδοποίησαν την Ελληνική Αστυνομία.

Οργανωμένες ομάδες

Για οργανωμένες ομάδες που έχουν βάλει συγκεκριμένους στόχους στη Θεσσαλονίκη και δρουν βάση συστήματος έκανε λόγο ο αστυνομικός συνδικαλιστής Χρήστος Συμεωνίδης, με αφορμή τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του 19χρονου Άλκη.

«Μιλάμε για οργανωμένες ομάδες και πάρα πολλούς στόχους. Από κτίρια, μέχρι ό,τι μπορεί κανείς να φανταστεί και ήδη έχουμε αποφύγει με το συντονισμό και το έργο μας πολλά πάρεργα. Προσπαθούμε να τα προλάβουμε όλα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Συμεωνίδης, αναπληρωτής γενικός γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης

«Τα μέλη αυτών των ομάδων παρακολουθούν τα τεκταινόμενα και λειτουργούν βάση πλάνου και δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με την Αστυνόμευση. Για παράδειγμα, σχετικά με την οπαδική βία, καθημερινά παρακολουθούμε τους οργανωμένους συνδέσμους, στην πόλη υπάρχουν 6-7 μεγάλοι σύνδεσμοι. Δεν μπορείς να βρίσκεσαι εκεί 24 ωρες το 24ωρο. Παρακολουθούμε, συλλέγουμε πληροφορίες, αλλά βλέπετε ότι ακόμα και στο περιστατικό του 19ρονου, ο ίδιος δεν είχε καμία σχέση με αυτά (τα οπαδικά)»

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Time: Η Τζόρτζια Μελόνι στις 100 προσωπικότητες του πλανήτη, με μεγαλύτερη επιρροή
Επικαιρότητα |

Time: Η Μελόνι στις 100 προσωπικότητες του πλανήτη, με μεγαλύτερη επιρροή

Το περιοδικό υπογραμμίζει ότι το 2022, όταν η Μελόνι κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές, «πολλοί σχολιαστές εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με το ακροδεξιό κόμμα της και το πώς θα επηρέαζε την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο».

Ντουμπάι: Στο έλεος της βροχόπτωσης οι χλιδάτες κατοικίες και οι αεροπορικές
Επικαιρότητα |

Στο έλεος της βροχόπτωσης οι χλιδάτες κατοικίες και οι αεροπορικές στο Ντουμπάι

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα βίωσαν τη σφοδρότερη νεροποντή από τότε που άρχισαν οι καταγραφές το 1949 - Η αεροπορική εταιρεία Emirates αναστέλλει όλες τις διαδικασίες ελέγχου επιβατών για σήμερα