Νομοθετικές βελτιώσεις στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο, που συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής και η ψήφιση του αναμένεται να γίνει αργά το απόγευμα, κατέθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, αρμόδιος για ιδιωτικές επενδύσεις, Νίκος Παπαθανάσης.
Στις νέες βελτιωτικές ρυθμίσεις προβλέπεται μεταξύ άλλων ότι:
– Στο καθεστώς της αγροτοδιατροφής μέχρι 200.000 ευρώ μπορούν να συμμετέχουν και ατομικές αγροτικές επιχειρήσεις.
– Δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη της Θράκης με πριμοδότηση στη βαθμολογία των επενδυτικών σχεδίων.
– Προβλέπεται μερική επιχορήγηση για μικρές επιχειρήσεις και στις απολιγνιτοποιημένες περιοχές.
– Εντάσσονται στα επενδυτικά σχέδια και τα μη κύρια καταλύματα για τον εκσυγχρονισμό τους καθώς και τα ξενοδοχεία ενός και δύο αστέρων.






![Πολεοδομίες: 5.305 καταγγελίες στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας και 15.394 στον Συνήγορο του Πολίτη το 2024 [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2026/06/poedom-300x300.jpg)












![Πολεοδομίες: 5.305 καταγγελίες στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας και 15.394 στον Συνήγορο του Πολίτη το 2024 [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2026/06/poedom.jpg)


















