Μοιρασμένα πρόσημα και αναμονή της συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είναι η εικόνα που εμφανίζει σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο διορθώνει ελαφρώς στη ζώνη των 950 μονάδων.

Ο γενικός δείκτης είναι στο -0,19% και στις 952,94 μονάδες, με τον τζίρο να είναι σε χαμηλά επίπεδα.

Διαβάστε ακόμη: Ξανά στο παρκάκι των 950 μονάδων

Η συναλλακτική δραστηριότητα από χτες βαίνει μειούμενη, ενδεικτικό του ότι η επιφυλακτικότητα εν όψει της συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας έχει επιστρέψει στη Λ. Αθηνών. Άλλωστε τα μηνύματα που θα δώσει η επικεφαλής Κριστίν Λαγκάρντ σήμερα μπορεί να αφορούν και την Ελλάδα, ή έστω θα την επηρεάσουν μακροπρόθεσμα.

Βέβαια, μετά τα σημερινά, το ενδιαφέρον σταδιακά θα μετατοπίζεται σε τίτλους που παραδοσιακά τουλάχιστον, διανέμουν μέρισμα, υπό τη θεώρηση πως τα μικτά χαρτοφυλάκια τείνουν σιγά σιγά να αναδιαρθρώνουν το μίγμα προς όφελος πιο «σταθερών» επιλογών, είτε αυτές είναι απευθείας σε ομολογίες, είτε και σε μετοχές εταιρειών που συνηθίζουν να μοιράζουν τα -αναμενόμενα- ετήσια κέρδη τους.

Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, Aegean, Τιταν και Λάμδα δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις, οι οποίες εν ολίγοις αντισταθμίζονται από Ελλάκτωρ και Ελληνικά Πετρέλαια, ενώ περιορισμένες είναι οι διακυμάνσεις στο μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών