Με μέτρια συναλλακτική δραστηριότητα 64 εκατ. ευρώ, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε κοντά στα υψηλά ημέρας, με κέρδη της τάξεως του 0,72% στις 954,72 μονάδες.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, πάτησε στην περιοχή των 950 μονάδων, μιαν ανάσα από τα προ ημερών τρις επιτευχθέντα υψηλά επταετίας, έχοντας ως στόχο τις 1040 μονάδες ως άνω όριο του μακροπρόθεσμου ανοδικού μοτίβου που ακολουθεί επί σειρά ετών.

Κύριος πρωτεργάτης ήταν και πάλι ο τραπεζικός κλάδος, τόσο από πλευράς τζίρου (στα 23,22 εκατ. ευρώ συνολικά) όσο και από πλευράς προσήμων, με την ΕΥΡΩΒ αυτή τη φορά να δίνει ρυθμό με ημερήσια κέρδη 3,21%.

Εξαιρετική επίσης ήταν η συμπεριφορά των μετοχών του ομίλου Viohalco, που προεξοφλεί θετικά χρηματοοικονομικά μεγέθη. Η διάχυση στο ταμπλό συνεχίζει να δίνει βροντερό παρόν, με 17 από τις 25 μετοχές της μεγάλης κεφ/σης, να κλείνουν ανοδικές, επί συνόλω 72 έναντι 41 πτωτικών και 52 αμετάβλητων.

Τέλος, ενδιαφέρον συνεχίζουν να παρουσιάζουν οι μετοχές που, παραδοσιακά τουλάχιστον, διανέμουν μέρισμα, υπό τη θεώρηση πως τα μικτά χαρτοφυλάκια τείνουν σιγά σιγά να αναδιαρθρώνουν το μίγμα προς όφελος πιο «σταθερών» επιλογών, είτε αυτές είναι απευθείας σε ομολογίες, είτε και σε μετοχές εταιρειών που συνηθίζουν να μοιράζουν τα -αναμενόμενα- ετήσια κέρδη τους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News