Η Merck αποκόμισε έσοδα 952 εκατ. δολαρίων από τις πωλήσεις του αντιικού χαπιού θεραπείας για την Covid-19, molnupiravir, κατά το τέταρτο τρίμηνο, ενώ την Πέμπτη εκτίμησε ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο για να επιτύχει πωλήσεις 5 έως 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων επιπλέον για φέτος.

Οι περισσότερες από τις πωλήσεις της μέχρι στιγμής εστιάζονται στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιαπωνία, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, με τα κέρδη της να ξεπερνούν τις προβλέψεις εσόδων και κερδών της Wall Street. Η εταιρεία παρέδωσε 1,4 εκατ. θεραπείες στις ΗΠΑ μετά το πράσινο φως της FDA, τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Ρομπ Ντέιβις δήλωσε ότι η Merck βρίσκεται σε καλό δρόμο για να εκπληρώσει τη δέσμευσή της τις επόμενες ημέρες για την παράδοση 3,1 εκατομμυρίων θεραπειών στις ΗΠΑ. Η εταιρεία θα στείλει σύντομα 4 εκατομμύρια θεραπείες σε 25 χώρες παγκοσμίως, σύμφωνα με τον Ντέιβις. Να σημειωθεί ότι η Merck μοιράζεται τα κέρδη που αποφέρουν οι πωλήσεις του molnupirvar μαζί με την εταιρεία με την οποία συνεργάζεται, Ridgeback Biotherapeutics.

«Δείξαμε ότι το molnupiravir δρα ενάντια στην Όμικρον, κάτι που είναι σημαντικό έναντι αυτής της παραλλαγής», είπε ο Ντέιβις στο CNBC. «Και προφανώς θα πρέπει να δούμε πώς θα εξελιχτούν οι θεραπείες αλλά αυτή τη στιγμή αισθανόμαστε ότι έχουμε κάνει μια καλή αρχή», είπε.

Από ζημίες το 2020, σημαντικά κέρδη το 2021

Η Merck είχε έσοδα 13,52 δισεκατομμύρια δολάρια έναντι αναμενόμενων 13,16 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την Wall Street. Είχε επίσης κέρδη 3,82 δισεκατομμυρίων δολαρίων το τέταρτο τρίμηνο από ζημία 2,62 δισεκατομμυρίων δολαρίων το ίδιο τρίμηνο το 2020.

Σε κλινικές δοκιμές, το molnupiravir μείωσε τον κίνδυνο νοσηλείας ή θανάτου σε ασθενείς με Covid κατά 30%, αλλά μείωσε τον κίνδυνο θανάτου κατά 90%. Ο Ντέιβις είπε ότι η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου διεξάγει μια πραγματική μελέτη που εξετάζει την απόδοση του φαρμάκου και η Merck παρακολουθεί τον αντίκτυπο της μολνουπιραβίρης καθώς πλέον κυκλοφορεί σε όλο τον κόσμο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Κρατικό επενδυτικό ταμείο Νορβηγίας: Αρκετά μεγάλη «φούσκα στις μετοχές τεχνολογίας
Διεθνή |

«Φούσκα» στις μετοχές τεχνολογίας - Τι είπε ο διαχειριστής του κολοσσιαίου νορβηγικού κρατικού ταμείου

Υπάρχει σαφώς αρκετά μεγάλη “φούσκα” στον τομέα της τεχνολογίας, δηλώνει ο CEO της Norges Bank Investment Management που διαχειρίζεται το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Νορβηγίας