Σε απεργία καλεί τους εργαζόμενους στο λιμάνι του Πειραιά για τις 7 Φεβρουαρίου η ΕΝΕΔΕΠ.

«Η μαζική Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου ήταν αποφασιστικό βήμα κλιμάκωσης για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας και αποφάσισε την κλιμάκωση του αγώνα μας με προειδοποιητική 24ωρη απεργία την Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου», αναφέρει σε ανακοίνωση της η Ένωση Εργαζομένων Διακίνησης Εμπ/τίων (ΕΝΕΔΕΠ) στις προβλήτες του Πειραιά.

Στην ανακοίνωση το Σωματείο των εργαζομένων στις προβλήτες του Πειραιά, επισημαίνει ακόμη ότι «οι διαπραγματεύσεις με την εργοδοσία για την υπογραφή ΣΣΕ που θα εξασφαλίζει συγκροτημένα και πλήρη εργασιακά δικαιώματα καθώς και δίκαιες αμοιβές για όλους τους εργαζομένους- όλων των ειδικοτήτων στο ΣΕΜΠΟ, συνεχίζονται.

Όμως την ίδια στιγμή με ευθύνη κυβέρνησης και COSCO δεν εφαρμόζεται το πόρισμα της επιτροπής κρίσεως για τα ΒΑΕ που στοιχειοθετεί ότι όλοι οι εργαζόμενοι Προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ στο λιμάνι του Πειραιά είναι ενταγμένοι στα ΒΑΕ σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που προβλέπονται και μάλιστα πρέπει να εφαρμοστεί από την 1/1/2012».

Επίσης, την ίδια στιγμή «η εργοδοσία με ευθύνη DPORT και COSCO δεν έχουν ανανεώσει συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε δεκάδες συναδέλφους με το πρόσχημα της πανδημίας και ταυτόχρονα πραγματοποιούν νέες προσλήψεις συναδέλφων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου».

Τέλος, η ΕΝΕΔΕΠ υπογραμμίζει ότι «έχουμε δηλώσει ξεκάθαρα προς κάθε εμπλεκόμενο, τόσο προς την COSCO που αποτελεί τον αληθινό εργοδότη μας- όσο και προς τις ενδιάμεσες εταιρείες μεσάζοντες που χρησιμοποιεί για να αποφεύγει τις ευθύνες της αλλά και προς την κυβέρνηση που παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο, ότι:

-Δεν θα συνεχιστεί το καθεστώς εκμετάλλευσης της εργασίας μας,

-Δεν θα συνεχιστεί το καθεστώς καταπάτησης των εργασιακών μας δικαιωμάτων,

-Δεν θα συνεχιστεί το καθεστώς αδιαφορίας των αναγκών των εργαζομένων στο ΣΕΜΠΟ».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία