Η μετοχή της Meta (NASDAQ:FB) διαλύθηκε στο ταμπλό μετά τα πολύ ανησυχητικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η εταιρία.

Και μάλιστα, αφενός το γεγονός ότι ανακοινώθηκαν post market, αφετέρου η γενικότερη πτωτικότητα του τεχνολογικού κλάδου, επέφεραν βαρύτατες απώλειες, με τους επενδυτές να πετούν από το παράθυρο περίπου 50 εκατομμύρια χαρτιά, έως και το -22.89%.

Τεχνικά, το σήμα πώλησης δόθηκε λίγες ώρες πριν από την επιβεβαίωση της καθοδικής διάσπασης, στα 323 δολάρια και την προεξόφληση των αρνητικών αποτελεσμάτων.

Στο pre market σήμερα δεν φαίνεται να βρίσκει ακόμα πάτημα να ξεκολλήσει από τόσο αρνητικό έδαφος, ωστόσο η νέα αντίσταση βρίσκεται στα 292, με το επόμενο επίπεδο στα 220.

Ας σημειωθεί πως τα αποτελέσματα δ’ τριμήνου που ανακοίνωσε η εταιρία δεν αποτελούν σύμμαχο της μετοχής, καθώς, όπως φάνηκε και στο ταμπλό, οι μικτές μεταβολές που εκείνα κατέγραψαν, προβλημάτισαν το επενδυτικό κοινό.

Πιο συγκεκριμένα, τα έσοδα της εταιρίας σημείωσαν αύξηση 20% σε ετήσια βάση και βρέθηκαν σημαντικά πιο χαμηλά από τις εκτιμήσεις, στα 33.67 δισ. $.

Αντίθετα, τα κέρδη, επηρεασμένα από τις αυξημένες κεφαλαιακές δαπάνες, έχουν σημειώσει υποχώρηση της τάξεως του 8% στα 10.28 δισ.

Επιπλέον, όσον αφορά στην κατανομή κεφαλαίου, η εταιρία εντός του τριμήνου επέστρεψε συνολικά στους μετόχους της 19.18 δισ. $ μέσω επαναγοράς ιδίων μετοχών.

Κλείνοντας, θα ήταν σκόπιμο να αναφερθεί πως ο ιδρυτής του Meta και Ceo αυτού, δηλώνει πλήρως ευχαριστημένος από την πορεία της εταιρίας και την πρόοδο της τον τελευταίο χρόνο, ενώ φαίνεται αισιόδοξος για τα μελλοντικά της βήματα και τη στροφή προς το metaverse.

Οι δηλώσεις αυτές, χωρίς καμία αμφιβολία, στέλνουν ενθαρρυντικά σήματα στο επενδυτικό κοινό για τη μελλοντική πορεία του τεχνολογικού κολοσσού.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News