Θέλετε να έχετε την ευκαιρία να κάνετε πρόταση γάμου στην αγαπημένη σας με τη βέρα από τον ένα και μοναδικό γάμο που έκανε ποτέ ο ορκισμένος εργένης Τζέιμς Μποντ; Έρχεται, εξάλλου, και η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου…

Όσοι πιστοί προσέλθετε στην ιντερνετική δημοπρασία που ξεκίνησε σήμερα και θα «τρέξει» μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου από τον οίκο Sotheby’s.

Η δημοπρασία εκλεκτών κοσμημάτων περιλαμβάνει αρκετά μοναδικά κομμάτια από διάσημους οίκους όπως ο Cartier, ο Bulgari και ο Graff, αξίας πολλών χιλιάδων στερλίνων. Όμως τα φώτα συγκεντρώνει μια περίτεχνη βέρα με χρυσό και διαμάντια, την οποία σχεδίασε ο κοσμηματοπώλης Τσαρλς ντε Τέμπλ για την ταινία «On Her Majesty’s Secret Service», το 1969.

Βέβαια ο Τζορτζ Λάζενμπι σίγουρα ήταν μακράν ο λιγότερο επιτυχημένος και δημοφιλής Τζέιμς Μποντ στην πολύχρονη κινηματογραφική πορεία του 007. Όμως, ήταν και ο μόνος που έκανε το… μεγάλο βήμα ανεβαίνοντας τα σκαλιά της εκκλησίας με την Νταϊάνα Ριγκ, την τραγική Κοντέσα Τερέζα (Τρέισι) ντι Βιτσέντσο της ταινίας.

Sotheby’s

Μάλιστα, το δαχτυλίδι έχει το δικό του ξεχωριστό ρόλο στην ταινία, καθώς το σχέδιο του σχηματίζει τη φράση «All the Time in the World», η οποία επαναλαμβάνεται στην ταινία και είναι και ο τίτλος του θεματικού μουσικού κομματιού της ταινίας που εκτελείται από τον Λουίς Άρμστρονγκ. Παραπέμπει δε, στο τραγικό τέλος του γάμου αλλά και του έρωτα του Τζέιμς, καθώς η φρεσκοπαντρεμένη Τρέσι βρίσκει τραγικό τέλος, πέφτοντας θύμα δολοφονίας. Έτσι, ο μοναδικός γάμος του υπερπράκτορα τελειώνει άδοξα και ο 007 βάζει πλώρη για νέες περιπέτειες και γυναικείες αγκαλιές στις επόμενες ταινίες.

Twitter – Georgelazenbyofficial.com

Ο Τσαρλ ντε Τεμπλ έκανε μόλις δύο πανομοιότυπες βέρες για το φιλμ. Το πρώτο έχει ήδη πουληθεί και πάλι από τους Sotheby’s, το 2019 προσελκύοντας τεράστιο αγοραστικό ενδιαφέρον. Μάλιστα, αν και η τιμή εκκίνησης ήταν τότε στις 6.000 με 8.000 στερλίνες τελικά πουλήθηκε στις 52.000.

Αναλόγως τώρα, η αξία της δεύτερης και τελευταίας βέρας της ταινίας εκτιμάται στα 15.000 με 20.000 στερλίνες, όμως αναμένεται να καταλήξει πολύ ψηλότερα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus