Με κέρδη έκλεισαν οι ασιατικοί δείκτες σήμερα, ολοκληρώνοντας μια εβδομάδα με τις συναλλαγές να είναι περιορισμένες λόγω της πρωτοχρονιάς του σεληνιακού έτους, ενώ πολλά χαρτοφυλάκια απείχαν και σήμερα, την πρώτη ημέρα της επαναφοράς πολλών δεικτών.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 3,33%, με τις μετοχές της HSBC να σημειώνουν άλμα 5,08%, ενώ η Standard Chartered ενισχύθηκε 4,74% μετά την ανακοίνωση της Τράπεζας της Αγγλίας την Πέμπτη για δεύτερη συνεχόμενη αύξηση των επιτοκίων.

«Πιστεύουμε ότι το κυρίαρχο θέμα, τουλάχιστον για το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, θα είναι γύρω από τα επιτόκια», είπε ο Kieran Calder, επικεφαλής έρευνας μετοχών για την Ασία στην UBP. Ο χρηματοοικονομικός κλάδος θα είναι ο «κύριος δικαιούχος» αυτής της τάσης λόγω της αλλαγής των προοπτικών για τα υψηλότερα καθαρά έσοδα από τόκους και τις αποδόσεις, εξήγησε.

Οι αγορές στο Χονγκ Κονγκ επέστρεψαν την Παρασκευή, αφού παρέμειναν κλειστές για το μεγαλύτερο μέρος αυτής της εβδομάδας λόγω των εορτών της Πρωτοχρονιάς. Στην ηπειρωτική Κίνα, οι αγορές παρέμειναν κλειστές και σήμερα.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας έκανε άλμα 1,57% και έκλεισε στις 2.750,26 μονάδες, ενώ ο Nikkei 225 στην Ιαπωνία έκλεισε 0,73% υψηλότερα στις 27.439,99 μονάδες. Ο δείκτης Topix αναρριχήθηκε 0,55% στις 1.930,56 μονάδες. Ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία σημείωσε άνοδο 0,6% την ημέρα στις 7.120,20 μονάδες.

Ο ευρύτερος δείκτης μετοχών Ασίας-Ειρηνικού της MSCI εκτός Ιαπωνίας σημείωσε άνοδο 1,11%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές