Η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την πορεία της πανδημίας και τα εμβόλια.

Σχετικά με την 3η δόση η κ. Παγώνη δήλωσε πως,  «οι μελέτες έχουν γίνει, οι άνθρωποι πρέπει να κάνουν την 3η δόση και ειδικά οι άνω των 60 ετών και δη εκείνων που έχουν υποκείμενα νοσήματα. Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε την δική μας περίπτωση στην Ελλάδα, με τις άλλες χώρες. Η κάθε χώρα βρίσκεται σε άλλο στάδιο της πανδημίας. Είναι αρκετοί ανεμβολιαστοι, αργούν οι ανεμβολίαστοι στα νοσοκομεία, γιατί έχουν ένα άλλο σκεπτικό, ότι θα κάτσουν σπίτι και θα αναρρώσουν. Επιπλέον, υπάρχουν άνθρωποι άνω των 60, με υποκείμενα που κάνουν τις επιπλοκές ειδικά με τη «Δέλτα», η οποία μπορέι να μην είναι επιθετική όσο η «Όμικρον» και οι υποπαραλλαγές, η «Δέλτα» είναι μία δύσκολη παραλλαγή, προκαλεί πνευμονίες. Οι 300.000 ανεμβολίαστοι, όπως και εκείνοι που έχουν κάνει τη μία ή τις δύο δόσεις, μπορεί να αρρωστήσουν πολύ βαριά».

Ενίσχυση του ΕΣΥ & άρση περιορισμών

«Το υγειονομικό προσωπικό είναι πάντα στην πρώτη γραμμή και αντιμετωπίζουν κάθε περίπτωση που φτάνει. Η περαιτέρω ενίσχυση αλλά και η χρηματοδότηση των νοσοκομείων είναι σημαντική και απαραίτητη», ανέφερε η κ. Παγώνη.

Όσο αφορά στην πορεία της πανδημίας, η κ. Παγώνη ξεκαθάρισε ότι, «οι σκληροί δείκτες, οι θάνατοι και οι ασθενείς ΜΕΘ, θα αργήσουν να μειωθούν, γιατί όταν είσαι στη μονάδα και έχεις τις επιπλοκές σου, είναι δύσκολο να πάρεις εξιτήριο. Σιγά σιγά με αργούς ρυθμούς σταδιακά θα γίνει αυτό. Οι περιορισμοί για τις μάσκες θα πάει μετά το Πάσχα, από Ιούνιο και μετά, εάν συνεχίσουν να πηγαίνουν καλά τα πράγματα. Εάν αυτή τη στιγμή, που έχουν αρθεί οι περιορισμοί στην εστίαση, θα πάμε με το σκεπτικό να φάμε και να διασκεδάσουμε, πάντα με προσοχή».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής

Ταγαράς: Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για τις ΔΕ Παπάγου και Καλάμου – Αναθεωρείται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα
Επικαιρότητα |

Πολεοδομικό σχεδιασμό αποκτούν οι ΔΕ Παπάγου και Κάλαμου - Αναθεωρειται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα

Με το Πρόγραμμα «Κωνσταντίνος Δοξιάδης», πάνω από το 70% της χώρας αποκτά σύγχρονο, χωροταξικό-πολεοδομικό σχεδιασμό, λέει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας