Οι κανονισμοί και οι τραπεζικές πολιτικές που έχουν σχεδιαστεί για την πάταξη του sex trafficking έχουν καταστήσει δυσκολότερο για τους εργαζόμενους στον κλάδο να ασκήσουν το επάγγελμά τους, ειδικά στο διαδίκτυο.

Ετσι ολοένα και περισσότεροι στρέφονται στο bitcoin και σε άλλα κρυπτονομίσματα ως μέσα αποδοχής πληρωμών για προϊόντα και υπηρεσίες και προστασία των κεφαλαίων τους.

Στο θέμα αυτό αναφέρεται σε εκτενές ρεπορτάζ του το CNBC, το οποίο συνομίλησε με εργαζόμενους του σεξ, οι οποίοι εξηγούν τον ρόλο που παίζουν τα κρυπτονομίσματα στη βιομηχανία.

Το ρεπορτάζ αναφέρεται στην Allie Eve Knox η οποία δημιουργεί σεξουαλικά προκλητικά βίντεο, πουλάει συνδρομητικές υπηρεσίες σε πλατφόρμες όπως το OnlyFans και κάνει ζωντανές εμφανίσεις μέσω webcam.

Η γυναίκα από το Τέξας είναι επίσης μεγάλος υποστηρικτής των κρυπτονομισμάτων.

Η Knox περιγράφει τον εαυτό της ως «μια από τις πιο ειλικρινείς εργάτριες του σεξ». Το ενδιαφέρον της για τα κρυπτονομίσματα ξεκίνησε το 2014, όταν πλατφόρμες πληρωμών, συμπεριλαμβανομένων των PayPal , Square Cash και Venmo, έκλεισαν τους λογαριασμούς της λόγω των κόκκινων σημαιών που σχετίζονται με τη σεξουαλική δουλειά.

Έτσι η Knox άρχισε να δέχεται κρυπτονομίσματα. Η πρώτη της ανταλλαγή bitcoin με περιεχόμενο ήταν αρκετά περιστασιακή.

Ξεκίνησε σε μια κλήση Skype με έναν πελάτη. «Είχα έναν λογαριασμό Coinbase εκείνη την εποχή και μου είπε: «Κρατήστε τον κωδικό QR σας ακριβώς σε αυτήν την κάμερα εδώ» και τον έστειλε μέσω της κάμερας. Και το κατάλαβα», εξήγησε.

Χρειάστηκαν 15 λεπτά και δεν υπήρξαν αντιστροφές χρέωσης, προμήθειες ιστότοπου και τραπεζικοί μεσάζοντες για να απορρίψουν τη συναλλαγή – όλα τα σημαντικά πλεονεκτήματα στον κλάδο της.

«Θα μπορούσα να το εξαργυρώσω. Θα μπορούσα να το κρατήσω», είπε.  «Ήταν δικό μου».

Η Knox είναι ένας από τους πολλούς ενήλικες εργαζόμενους που λένε ότι τα κρυπτονομίσματα όπως το bitcoin τους δίνουν μια αίσθηση ασφάλειας και ανεξαρτησίας καθώς τράπεζες, εταιρείες πιστωτικών καρτών και επεξεργαστές πληρωμών αυστηροποιούν τους κανονισμούς σχετικά με το περιεχόμενο για ενήλικες. Με το crypto, δεν υπάρχει μεσάζων που να κρίνει ποιες συναλλαγές είναι αποδεκτές.

OnlyFans

Η σεξουαλική εργασία είναι ένας γενικός όρος που περιλαμβάνει οποιονδήποτε συμμετέχει σε κάποια μορφή ερωτικής εργασίας, είτε εικονική είτε αυτοπροσώπως.

«Η πλειονότητα της σεξουαλικής εργασίας στις ΗΠΑ είναι νόμιμη. Δεν αντιμετωπίζεται δίκαια, αλλά εξακολουθεί να είναι νόμιμο», εξήγησε η Kristen DiAngelo, μια ακτιβίστρια και εργαζόμενη του σεξ με έδρα το Σακραμέντο που έχει περάσει πάνω από τέσσερις δεκαετίες στη βιομηχανία. «Η απογύμνωση είναι νόμιμη… το μασάζ είναι νόμιμο… η συνοδεία είναι νόμιμη. Το μόνο πράγμα που είναι πραγματικά παράνομο στις ΗΠΑ είναι η ειλικρινής ανταλλαγή της σεξουαλικής δραστηριότητας με αμοιβή, με χρήματα».

Ορισμένοι συνοδοί – που χρεώνουν από 1.700 $ την ώρα έως 11.000 $ για ένα πλήρες 24ωρο – τώρα λένε ρητά στις διαφημίσεις τους ότι προτιμούν να πληρώνονται σε bitcoin ή ethereum.

Η βιομηχανία της σεξουαλικής δουλειάς περιλαμβάνει επίσης καλλιτέχνες στον δημοφιλή ιστότοπο με συνδρομές βίντεο OnlyFans , πολλοί από τους οποίους εργάζονται αποκλειστικά στο διαδίκτυο και δεν έχουν δει ποτέ τους συνδρομητές ή τους θαυμαστές τους προσωπικά.

Η Allie Rae είναι μια 37χρονη μητέρα τριών αγοριών που λέει ότι από τα περίπου 84.000 δολάρια ετησίως ως νοσοκόμα ΜΕΘ στη Βοστώνη έφτασε στα 1,3 εκατομμύρια δολάρια, χάρη στη δουλειά της στο OnlyFans, το οποίο έχει περισσότερους από 130 εκατομμύρια χρήστες .

Ένα κύμα καινοτομίας

Το πρακτορείο συνοδών VIP Passion με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο άρχισε να δέχεται bitcoin το 2013. Δύο χρόνια αργότερα, το Backpage έκανε παρόμοια κίνηση στο bitcoin, το litecoin και το dogecoin αφού η Visa και η Mastercard αρνήθηκαν να επεξεργαστούν πληρωμές για την ενότητα ”ενηλίκων”.

Η Visa είπε τότε ότι οι κανόνες της εταιρείας απαγόρευαν το δίκτυο να «χρησιμοποιηθεί για παράνομη δραστηριότητα» και ότι η Visa είχε «μακρά ιστορία συνεργασίας με τις αρχές επιβολής του νόμου για τη διασφάλιση της ακεραιότητας του συστήματος πληρωμών». Η Mastercard εξέδωσε παρόμοια δήλωση, λέγοντας ότι η εταιρεία καρτών έχει κανόνες που απαγορεύουν τις κάρτες της «να χρησιμοποιούνται για παράνομες ή καταστροφικές δραστηριότητες».

Το Pornhub – ένας από τους ιστότοπους με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στον κόσμο – άρχισε να αποδέχεται ένα διακριτικό κρυπτογράφησης που ονομάζεται verge το 2018. Όπως σημείωσε τότε ο δημιουργός του litecoin, Charlie Lee , η βιομηχανία του πορνό είναι συχνά ένας «κορυφαίος δείκτης υιοθέτησης τεχνολογίας», οπότε ήταν «χαρούμενος για να τους δούμε να ανοίγουν σε κρυπτονομίσματα».

Όταν το PayPal αποφάσισε να σταματήσει τις πληρωμές σε πάνω από εκατό χιλιάδες καλλιτέχνες του Pornhub, ο ιστότοπος πρόσθεσε το tether (ένα stablecoin συνδεδεμένο με την τιμή του δολαρίου ΗΠΑ) ως εναλλακτική επιλογή. Τον Δεκέμβριο του 2020, το Pornhub κυκλοφόρησε σε πλήρη κρυπτογράφηση σε ορισμένες χώρες, αφού η Mastercard και η Visa διέκοψαν τους δεσμούς τους με την πλατφόρμα λόγω ισχυρισμών περί παράνομου περιεχομένου που κυκλοφορεί ανεξέλεγκτη στον ιστότοπο πορνό .

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News