Σε δύο νέες συλλήψεις για τη δολοφονία του Άλκη στη Θεσσαλονίκη προχώρησαν οι αρχές το βράδυ της Κυριακής, με τις συνολικές συλλήψεις σήμερα να φτάνουν τις έξι.

Αρχικά, η αστυνομία είχε προχωρήσει στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων, ηλικίας από 19 έως 22, όλοι τους ηγετικά μέλη συνδέσμου του ΠΑΟΚ. Από τους έξι συλληφθέντες οι πέντε είναι Έλληνες και ο ένας Αλβανός.

Πλέον, αναζητούνται ακόμα τέσσερα άτομα, αφού νωρίτερα εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης για δέκα συνολικά άτομα. Ανάμεσα σε αυτά τα άτομα που αναζητούνται ακόμα είναι και ο 20χρονος που φέρεται να έχει διαφύγει στην Αλβανία.

Πλέον, μαζί με το 23χρονο που συνελήφθη προ ημερών, οι συνολικές συλλήψεις μέχρι στιγμής για τη δολοφονία του Άλκη ανέρχονται στις επτά.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Σε συνέχεια της προηγούμενης ανακοίνωσης, που εκδόθηκε νωρίτερα από την Υπηρεσία μας, ανακοινώνεται ότι εκτελέστηκαν δύο ακόμη Εντάλματα σύλληψης.

Συνελήφθησαν δηλαδή δύο ακόμη άτομα, τα οποία εμπλέκονται στην υπόθεση που αφορά στην ανθρωποκτονία 19χρονου, που έλαβε χώρα στην περιοχή Χαριλάου, την 01-02-2022.

Οι έρευνες συνεχίζονται.

Τι υποστηρίζει ο δικηγόρος του 23χρονου

Όσον αφορά στον 23χρονο, ο οποίος βρίσκεται ήδη στα χέρια των αρχών, υπενθυμίζεται ότι από χθες έχει αρχίσει να αλλάζει τη σκληρή στάση του αφού, παραδέχθηκε ότι ήταν στο σημείο της δολοφονικής επίθεσης, αλλά δεν παραδέχεται ότι αυτός σκότωσε τον Άλκη, ούτε ότι είχε φυσική επαφή με τους δύο φίλους του.

Το ίδιο τονίζει ο δικηγόρος του στις πρώτες δηλώσεις του. Ο 23χρονος, μέσω του δικηγόρου του αρνείται τη συμμετοχή του στο έγκλημα και υποστηρίζει πως εκείνος περίμενε τους δράστες μέσα στο αυτοκίνητό του.

Ο δικηγόρος του 23χρονου επισημαίνει πως ο πελάτης του, δεν είχε καμία φυσική επαφή με τα θύματα και εκτίμησε πως στη φονική επίθεση πήραν μέρος 10 με 12 άτομα. Επιμένει πως ο 23χρονος δεν ήταν μέσα σε αυτά.

Πιο αναλυτικά, o δικηγόρος είπε: «Ο εντολέας μου αρνείται τη βασική κατηγορία της ανθρωποκτονίας και της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του Άλκη και της παρέας του. Δεν είχε καμία φυσική επαφή με τα θύματα, ήταν οδηγός ενός εκ των οχημάτων όμως δεν είχε επαφή με τους παθόντες. Περιμένουμε να ολοκληρωθεί η ανακριτική διαδικασία η οποία θα είναι μακρά θεωρώ, καθώς υπάρχουν 10 με 12 άτομα που συμμετείχαν. Πρέπει να δούμε την ευθύνη, ενός εκάστου στο τραγικό αυτό περιστατικό».

Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση θεωρούν βέβαιο πως όλοι όσοι συλληφθούν θα ισχυριστούν το ίδιο ακριβώς. Ότι δηλαδή ήταν στο σημείο του εγκλήματος αλλά δεν πήραν μέρος στη δολοφονία του Άλκη και στους τραυματισμούς των φίλων του. Γι’ αυτό οι αναλύσεις στα βίντεο συνεχίζονται, με τους αστυνομικούς να προσπαθούν να βρουν νέα αδιάσειστα στοιχεία για τους δράστες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ακρίβεια: Άτυπο debate κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το κάλεσμα Μητσοτάκη σε «απολογία» στη Βουλή
Επικαιρότητα |

Άτυπο debate κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το κάλεσμα Μητσοτάκη σε «απολογία» στη Βουλή

Αίτημα ΣΥΡΙΖΑ για προ ημερησίας συζήτηση. Η τελευταία συζήτηση επί του ζητήματος προκλήθηκε από τον τότε αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα το 2021.

Πρωτογενές πλεόνασμα: Η κυβέρνηση πανηγυρίζει – Για πλεόνασμα ακρίβειας μιλούν τα κόμματα
Επικαιρότητα |

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2023 – Για πλεόνασμα ακρίβειας μιλούν τα κόμματα

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, το πρωτογενές αποτέλεσμα για το 2023 ανήλθε σε 1,86% του ΑΕΠ, έναντι στόχου για 1,15% – Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι είπε ψέματα πως μείωσε τους φόρους