Το φως της δημοσιότητας βλέπει φωτογραφία από το φονικό όπλο που βρέθηκε κοντά στο σημείο όπου οι στυγεροί δολοφόνοι αφαίρεσαν τη ζωή του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη. Όπως φαίνεται στη φωτογραφία το όπλο του θανάτου, είναι ένα κόκκινο δρεπάνι πάνω στο οποίο υπάρχει ακόμα αίμα.

Πρόκειται, όπως έδειξαν οι εργαστηριακές εξετάσεις, για το αίμα τόσο του Άλκη, όσο και ενός εκ των δύο φίλων του που τραυματίστηκαν και οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο.

«Αν είχαν συλλέξει υλικό DNA από τη γιάφκα θα ταυτοποιούσαν τους υπόπτους»

Eν τω μεταξύ, για αστοχίες και αδυναμίες στην έρευνα των αρχών για τη δολοφονία του Άλκη έκανε σήμερα λόγο ο Αλέξης Κούγιας.

«Επισκέφτηκα χθες την οικογένεια του Άλκη. Δεν μπορείς να το περιγράψεις εάν δεν το ζήσεις. Ήταν μία απόλυτη ευτυχισμένη οικογένεια μέχρι τα ξημερώματα της Τετάρτης. Αυτή τη στιγμή έχει συλληφθεί μόνο ένας, ο οποίος αρνείται την ενοχή του. Αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα για την ελληνική κυβέρνηση, το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, την ελληνική αστυνομία και ιδιαίτερα την αστυνομία Θεσσαλονίκης», είπε ο Αλέξης Κούγιας στο MEGA.

«Διαβεβαίωσα τους γονείς του ότι θα κάνουμε τα πάντα για να συγκεντρώσουμε όλα τα στοιχεία, αρκεί η αστυνομία να μας βοηθήσουν. Ανησυχούν που οι δράστες μένουν ασύλληπτοι, ανησυχούν ότι ένας ένας φεύγουν για την Αλβανία, όταν οι αλβανικές αρχές και η αλβανική δικαιοσύνη δεν εκδίδουν τους δράστες στην Ελλάδα, ακόμα και όταν υπάρχουν διεθνή εντάλματα σύλληψης».

Ο κ. Κούγιας τόνισε πως η αστυνομία δεν φρόντισε να συλλέξει υλικό DNA και δαχτυλικά αποτυπώματα από τα όπλα που βρέθηκαν στη γιάφκα, κάτι που θα τους οδηγούσε σε ταυτοποίηση των δραστών και θα είχαν αποδεικτικά στοιχεία που δεν αμφισβητούνται.

Τι δεν έκανε η αστυνομία

«Δεν γνωρίζω τα συγκοινωνούντα δοχεία μεταξύ των εγκληματιών και κάποιων που φοβούνται, που ενώ είναι στην σκιά τους ενεργοποιούν και χρησιμοποιούν για ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Ποιοι κρύβονται από πίσω θα μας το έδειχναν τα στοιχεία. Εάν είχαμε τον έλεγχο DNA θα φτάναμε στα πρόσωπα, μόλις φτάναμε στα πρόσωπα αμέσως θα ζητούσαμε από τον εισαγγελέα να διαταχθεί άρση απορρήτου τηλεφωνικής επικοινωνίας. Μέσα από τα όπλα θα φτάναμε στα τηλέφωνα των χρηστών τω όπλων ή όσων συμμετέχουν στη γιάφκα. Αυτομάτως με την άρση του απορρήτου θα μπορούσαμε να φτάσουμε σε πρόσωπα υπεράνω πάσης υποψίας. Αυτό όμως η αστυνομία δεν το έκανε».

Και οι δύο γονείς του εικονιζόμενου είναι αστυνομικοί

Νωρίτερα, ο δικηγόρος είχε κάνει γνωστό πως υπάρχει φωτογραφία που απεικονίζει τον φερόμενο ως δολοφόνο του Άλκη με γιο αστυνομικού, με την αστυνομία να διαψεύδει στη συνέχεια πως η μητέρα του απεικονιζόμενου υπηρετεί τα τελευταία τρία χρόνια στο τμήμα Αθλητικής Βίας. Ο κ. Κούγιας τόνισε πως και οι δύο γονείς του απεικονιζόμενου είναι αστυνομικοί και δεν θα αναφέρει το επώνυμό τους, καθώς απαγορεύεται νομικά.

«Η οικογένεια έχει μεγάλη αγωνία και ανασφάλεια», δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας και πρόσθεσε ότι θα ζητήσει να μη γίνει η εκδίκαση της υπόθεσης στη Θεσσαλονίκη.

«Το βέβαιο είναι ότι λόγω προηγούμενων δικαστικών αποφάσεων απήλαξαν δράστες εγκληματικών πράξεων αντίστοιχων με αυτή του Άλκη και θα ζητήσω να μη γίνει η εκδίκαση στη Θεσσαλονίκη. Οι ένορκοι φοβούνται, τρομοκρατούνται, επηρεάζονται και γι’ αυτό φτάνουμε σε αυτές τις ατιμωρησίες», είπε.

«Χρέος της αστυνομίας να διελευκανθεί η υπόθεση»

Ο Χρήστος Συμεωνίδης, γ.γ. Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης, τόνισε πως η ελληνική αστυνομία θα κάνει ότι πρέπει να διελευκανθεί η υπόθεση και θα μαζέψει τα απαιτούμενα στοιχεία, ώστε να οδηγηθεί η υπόθεση σε δίκη.

«Πιστεύω ότι όλα έγιναν όπως έπρεπε να γίνουν. Από την πρώτη στιγμή η αστυνομία θεώρησε ότι είναι χρέος στην οικογένεια του Άλκη η διελεύκανση της υπόθεσης και υπόσχεται ότι θα το κάνει», δήλωσε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Οι εξαγγελίες για αμυντική βιομηχανία, ο ρόλος των ΕΑΣ και η Τουρκία
Επικαιρότητα |

Οι εξαγγελίες για αμυντική βιομηχανία, ο ρόλος των ΕΑΣ και η Τουρκία

Με φόντο των πόλεμο στην Ουκρανία και την αλματώδη αύξηση στη ζήτηση πυρομαχικών που έχουν τις δυνατότητες να παράξουν τα ΕΑΣ, το θέμα του μέλλοντος της εταιρείας μπαίνει πιο εμφατικά