Στα 91 δολάρια το βαρέλι υποχωρούσε η τιμή του πετρελαίου την Τρίτη ενόψει της επανέναρξης των συνομιλιών μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν που θα μπορούσαν να αναβιώσουν μία συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα και θα επέτρεπε την παγκόσμια αύξηση της παραγωγής.

Ενδεχόμενη συμφωνία θα επέτρεπε την επιστροφή στις αγορές 1 εκατ. βαρελιών ιρανικού πετρελαίου ημερησίως, ισοδύναμο με το 1% του παγκόσμιου εφοδιασμού. Οι συζητήσεις για τα πυρηνικά θα ξεκινήσουν την Τρίτη στην Βιέννη.

«Εάν αρθούν οι κυρώσεις κατά του Ιράν, η παγκόσμια διάθεση αργού ίσως βρει την ζητούμενη στήριξη που χρειάζεται», είπε στο Reuter,  ο Naeem Aslam, επικεφαλής αναλυτής στην Avatrade.

«Οι εξαγωγές μπορεί να επαναληφθούν γρήγορα εάν επιτευχθεί η συμφωνία για τα πυρηνικά», είπε ο Tamas Varga διαπραγματευτής στην PVM.

«Είναι όμως ένα μεγάλο εάν», πρόσθεσε. Η τιμή του πετρελαίου brend υποχωρούσε 1,76 δολάρια το βαρέλι, ή 1,9%, στα 90.93 δολάρια μετά την άνοδό του την Δευτέρα σε υψηλό επτά ετών στα 94 δολάρια. Το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate υποχωρούσε 1,67 δολάρια ή 1,8% στα 89,65 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές