Προς τη ζώνη των 930 μονάδων υποχωρεί αυτήν την ώρα το ελληνικό χρηματιστήριο, με τις πιέσεις να εντοπίζονται κυρίως στον τραπεζικό και ενεργειακό κλάδο.

Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,55% στις 932,95 μονάδες,  με τον τζίρο να έχει ξεπεράσει τα 42 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 5 εκατ. είναι μέσω πακέτων.

Το ΧΑ αν και επιδεικνύει κάποιες αντοχές έναντι των διεθνών αναταράξεων που έχει προκαλέσει η «προετοιμασία» των κεντρικών τραπεζών να αλλάξουν ρότα, αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να αποτρέψει τις κινήσεις μείωσης ρίσκου που ευλόγως εκδηλώνονται. Άλλωστε, η ελληνική οικονομία δεν μπορεί να μείνει ανεπηρέαστη από την άνοδο του κόστους δανεισμού, η οποία σαφώς και θα επηρεάσει και το αντίστοιχο κόστος των επιχειρήσεων.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι στην Ελλάδα το επιτόκιο των 10ετών κρατικών ομολόγων έσπασε και το φράγμα του 2,40% καταγράφοντας άνοδο σχεδόν 100 μονάδων βάσης μέσα σε ένα μόλις μήνα και άνω των 170 μονάδων βάσης μέσα σε ένα χρόνο, αν και σήμερα αποκλιμακώνεται ελαφρώς στην περιοχή του 2,30%. Ήταν μόλις πέρσι τέτοια εποχή εν μέσω της πανδημίας που οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων θύμιζαν αυτές του γερμανικού Bund.

Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, η Εθνική και η ΔΕΗ σημειώνουν απώλειες 3,47% και 3,31% αντίστοιχα, με την Aegean να είναι στο -2,72% και τον Ελλάκτωρ στο -2,58%. Σημαντικές πιέσεις δέχονται και οι Λάμδα, ΓΕΚ Τέρνα, Βιοχάλκο, Ελληνικά Πετρέλαια, Μυτιληναίος, Alpha Bank και Coca Cola, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Jumbo, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Eurobank και Πειραιώς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών