Ήπια ανοδικά κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες μπορεί να αναμένουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ αργότερα αυτή την εβδομάδα, αλλά λαμβάνουν σημαντικές στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κερδίζει 0,4%, με τον κλάδο των βασικών πόρων να ενισχύεται κατά 1,1% ενώ οι μετοχές τεχνολογίας υποχωρούν 0,6%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,51% στις 7.612 μονάδες, ο γερμανικός DAX σημειώνει άνοδο 0,26% στις 15.245 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει κέρδη 0,77% στις 7.062 μονάδες.

Οι επενδυτές αναμένουν τα βασικά στοιχεία του δείκτη τιμών καταναλωτή του Ιανουαρίου την Πέμπτη στις ΗΠΑ, τα οποία και θα προσθέσουν νέα δεδομένα στο παζλ των εκτιμήσεων για τη νομισματική πολιτική της Federal Reserve. Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό αναμένεται να δείξουν ότι οι τιμές αυξήθηκαν κατά 0,4% τον Ιανουάριο, σημειώνοντας άνοδο 7,2% σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η BP σημειώνει κέρδη 2%, μετά τα καλύτερα του αναμενομένου στοιχεία για το τέταρτο τρίμηνο του 2021. Ο κολοσσός του πετρελαίου και του φυσικού αερίου ανέφερε την υψηλότερη κερδοφορία των τελευταίων οκτώ ετών, υποστηριζόμενη από την άνοδο των τιμών των εμπορευμάτων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές