Πρωτόκολλο Συνεργασίας για την από κοινού ανάληψη πρωτοβουλιών, οι οποίες θα προωθούν την Ελλάδα ως ελκυστικό προορισμό για επενδύσεις, αλλά και θα ενισχύουν τις ελληνικές εξαγωγές, υπέγραψαν την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου, η γενική γραμματεία Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας και η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ).

Τη γενική γραμματεία Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας εκπροσώπησε ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας και Πρόεδρος της Enterprise Greece, Ιωάννης Σμυρλής, και την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και πρόεδρός της ΕΝΠΕ, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Η σύμπραξη των δύο φορέων θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο την προσέλκυση επενδύσεων, αλλά και την προώθηση ελληνικών εξαγωγών, βάσει συστηματικών συνεργειών μέσω σχεδιασμού, συντονισμού και παρακολούθησης κοινών δράσεων, καθώς επίσης και μέσω αμοιβαίας υποστήριξης σε θέματα τεχνογνωσίας, με σκοπό τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών τους.

Σημειώνεται, τέλος ότι οι συμβαλλόμενοι φορείς συμφωνούν να προωθήσουν και να συντονίσουν τις δράσεις τους προκειμένου να ολοκληρωθεί η υπογραφή αντιστοίχων Μνημονίων Συνεργασίας, μεταξύ της «Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου», με διακριτικό τίτλο Enterprise Greece, με κάθε Περιφέρεια ξεχωριστά, με σκοπό την ανάδειξη κάθε Περιφέρειας και των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων, ως επιχειρηματικού κέντρου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία
Ψηφιακός μετασχηματισμός: Πρώτοι στα social media, ουραγοί στις τραπεζικές συναλλαγές
Οικονομία |

Η σχέση των Ελλήνων με τις ψηφιακές τεχνολογίες - Τα social media και οι τραπεζικές συναλλαγές

Πώς υιοθετούν οι επιχειρήσεις τις ψηφιακές τεχνολογίες; Πώς χρησιμοποιούν οι πολίτες τις δημόσιες και άλλες υπηρεσίες στο διαδίκτυο; Ποια είναι η συμμετοχή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης;