Η Microsoft ανακοίνωσε μία νέα σειρά αρχών που θα διέπουν το ηλεκτρονικό κατάστημα εφαρμογών (app store), στο οποίο θα περιλαμβάνεται η ανοικτή πρόσβαση σε προγραμματιστές που θα καλύπτουν κάποιους κανόνες ιδιωτικότητας και ασφάλειας.

Η κίνηση αυτή της αμερικανικής εταιρείας έρχεται ελάχιστα μετά την ανακοίνωση εξαγοράς της Activision Blizzard, δημιουργού των δημοφιλών franchise βιντεοπαιχνιδιών “Call of Duty” και “Candy Crush”, έναντι του ποσού των 68,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Για τη συγκεκριμένη εξαγορά η Microsoft θα πρέπει να λάβει έγκριση από 17 φορείς, οργανισμούς και υπηρεσίες, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της εταιρείας, Μπραντ Σμιθ.

Ειδικά για τις αλλαγές στο app store, πρόκειται ουσιαστικά για προληπτική συμμόρφωση καθώς σχετικές ρυθμίσεις αναμένεται να ζητηθούν από τις ρυθμιστικές αρχές τόσο των Ηνωμένων Πολιτειών όσο και άλλων χωρών.

«Αναπτύξαμε αυτές τις αρχές εν μέρει για να αντιμετωπιστεί ο αυξανόμενος ρόλος και η ευθύνη της Microsoft καθώς ξεκινάμε τη διαδικασία λήψης ρυθμιστικών εγκρίσεων σε όλο τον κόσμο, σχετικά με την εξαγορά της Activision Blizzard», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανάρτηση της εταιρείας.

Άλλες δεσμεύσεις που ανέλαβε η Microsoft αφορούν τις δικές της εφαρμογές στο δικό της app store, αυτές θα πρέπει να διαχειρίζονται με τα ίδια στάνταρ με τις εφαρμογές των ανταγωνιστών, ενώ επιπλέον δεν θα πρέπει να γίνεται χρήση μη-δημόσιων πληροφοριών του app store για τη δημιουργία αθέμιτου ανταγωνισμού.

Τέλος, η Microsoft δεσμεύτηκε να αποφεύγει την «παράλογη προτίμηση ή κατάταξη» των εφαρμογών της έναντι των υπολοίπων στο app store.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
NASA: Έλαβε για πρώτη φορά μήνυμα με λέιζερ από το βαθύ Διάστημα
Τεχνολογία |

NASA: Έλαβε για πρώτη φορά μήνυμα με λέιζερ από το βαθύ Διάστημα

Έφτασε με ακραία ταχύτητα από απόσταση 1,5 φοράς μεταξύ Γης και Ήλιου – Η αποστολή στέφθηκε από επιτυχία, αποδεικνύοντας την αξιοπιστία του νέου συστήματος επικοινωνίας με λέιζερ αντί για ραδιοκύματα