Η Samsung Electronics παρουσίασε σήμερα, διαδικτυακά, τα Galaxy S22 και S22+, τις δύο νέες της συσκευές – ναυαρχίδες. Κύριο χαρακτηριστικό των νέων συσκευών είναι η ενσωμάτωση νέου συστήματος κάμερας, «έξυπνη» επεξεργασία εικόνας αλλά και σχεδιασμό που συνδυάζει την αισθητική με την περιβαλλοντική ευαισθησία.

Πιο αναλυτικά, τα Galaxy S22 και S22+ ενσωματώνουν τη λειτουργία Nightography με κατά 23% μεγαλύτερο αισθητήρα από τα S21 και S21+ και την τεχνολογία Adaptive Pixel ενώ η κάμερα έχει σχεδιαστεί ώστε να αναδεικνύει τις λήψεις, ακόμη και στο σκοτάδι. Τόσο το S22 όσο και το S22+ ενσωματώνουν κάμερα με αισθητήρα 50 Megapixel, τηλεφακό στα 10 Megapixel και υπερευρυγώνιο φακό στα 12 Megapixel.

Σε όλο αυτό το πακέτο έχουν προστεθεί λειτουργίες όπως η Auto Framing που εντοπίζει έως και 10 άτομα και προσαρμόζει αυτόματα την εστίαση της κάμερας, καταγράφοντας όλους με ευκρίνεια. Επιπλέον, οι συσκευές ενσωματώνουν την τεχνολογία VDIS που ελαχιστοποιεί τους κραδασμούς προσφέροντας ομαλές και καθαρές λήψεις, ακόμα και εν κινήσει. Ιδιαίτερο σημείο αναφοράς η ενσωματωμένη AI της Samsung η οποία αναλαμβάνει την αναβάθμιση όλων των λήψεων.

Στο εσωτερικό των συσκευών βρίσκεται νέος επεξεργαστής τεχνολογίας 4nm αλλά και νέα μπαταρία που υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση 25W. Σε επίπεδο οθόνης οι συσκευές εξοπλίζονται με πάνελ τεχνολογίας 120Hz Dynamic AMOLED 2x, σχεδιασμένη για καλύτερη εμπειρία θέασης περιεχομένου και gaming. Το Samsung Galaxy S22 έχει οθόνη διαγωνίου 6,1 ιντσών ενώ του Galaxy S22+ έχει οθόνη 6,6 ιντσών. Και στις δύο περιπτώσεις οι οθόνες ενσωματώνουν την έξυπνη τεχνολογία Vision Booster που προσαρμόζει αυτόματα την οθόνη ανάλογα με τον περιβάλλοντα φωτισμό και ενισχύει την αντίθεση χρωμάτων, για την καλύτερη δυνατή θέαση περιεχομένου.

Τα Samsung Galaxy S22 και S22+ είναι τα πρώτα μοντέλα της εταιρείας που κατασκευάζονται από Armor Aluminium, ένα ισχυρό πλαίσιο αλουμινίου, ενώ επιπλέον διαθέτουν το νέο Corning Gorilla Glass Victus+ και αποτελούν τα πρώτα smartphones της κορεάτικης εταιρείας που ενσωματώνουν ανθεκτικό γυαλί στο μπροστινό και πίσω μέρος, που προστατεύει τη συσκευή από τυχαίες πτώσεις.

Παράλληλα, η εταιρεία παρουσίασε και το Galaxy S22 Ultra, μία συσκευή με οθόνη 6,8 ιντσών που φέρνει για πρώτη φορά τη γραφίδα S-Pen στη σειρά συσκευών Galaxy S, καθώς το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό συναντούσαμε στις συσκευές Note της Samsung.

Σε αντίθεση με τα άλλα δύο μοντέλα της οικογένειας, το S22 Ultra διαθέτει φωτογραφικό αισθητήρα pixel 2,4um, τον μεγαλύτερο αισθητήρα pixel που έχει δημιουργήσει η Samsung. Οι φακοί του S22 Ultra απορροφούν περισσότερο φως και δεδομένα, βελτιστοποιώντας τον φωτισμό και τις λεπτομέρειες της εικόνας σε κάθε βίντεο. Επιπλέον, ο προηγμένος φακός Super Clear Glass του S22 Ultra ενισχύει την ομαλότητα και την ευκρίνεια κατά τη λήψη βίντεο τη νύχτα. Παράλληλα, η λειτουργία Auto Framing βοηθά τους χρήστες να καταγράφουν πάντα το κάδρο ακριβώς που επιθυμούν, είτε περιέχει ένα άτομο είτε δέκα.

Τέλος, οι συσκευές έχουν και… οικολογική συνείδηση αφού η σειρά S22 ενσωματώνει υλικό από την ανακύκλωση καταναλωτικών προϊόντων (PCR) στη μονάδα ηχείων της, καθώς και στα εσωτερικά μέρη των πλήκτρων ενεργοποίησης και έντασης ήχου. Επιπλέον, χρησιμοποιείται υλικό που προέρχεται από ανάκτηση διχτυών αλιείας που απορρίφθηκαν στη θάλασσα, σε ποσοστό έως και 20% των πλαστικών μερών της σειράς.

Οι νέες συσκευές S22 και S22+ θα είναι διαθέσιμες στα καταστήματα από τις 11 Μαρτίου 2022, ενώ το S22 Ultra θα είναι διαθέσιμο στα καταστήματα από τις 25 Φεβρουαρίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία