Σε δύο μέτωπα είναι στραμμένη η προσοχή και σήμερα στις ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες κινούνται με μικρά κέρδη. Το ένα είναι τα εταιρικά αποτελέσματα και το δεύτερο είναι τα στοιχεία για τον αμερικανικό πληθωρισμό, τα οποία αναμένεται αργά μέσα στην ημέρα.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,3%, με τον κλάδο των ταξιδιών και αναψυχής να ενισχύεται κατά 1,2%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,26% στις 7.663 μονάδες, ο γερμανικός DAX σημειώνει άνοδο 0,60% στις 15.574 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει κέρδη 0,12% στις 7.139 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων η Societe Generale σημειώνει κέρδη 5%, καθώς τα κέρδη για το 2021 υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Η τράπεζα ανακοίνωσε καθαρά έσοδα 5,64 δισ. ευρώ για το 2021, ενώ οι εκτιμήσεις των αναλυτών ήταν της τάξης των 4,4 δισ. ευρώ.

Οι επενδυτές αναμένουν στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ την Πέμπτη, τα οποία σαφώς θα επηρεάσουν και τον ρυθμό σύσφιξης της πολιτικής της Federal Reserve. Τα στοιχεία αναμένεται να δείξουν ότι οι τιμές αυξήθηκαν 0,4% τον Ιανουάριο, σημειώνοντας άνοδο 7,2% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, το οποίο θα ήταν το υψηλότερο σε σχεδόν 40 χρόνια.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι οι ανησυχίες δεν υπάρχουν και για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη, ο οποίος επηρεάζει τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Άλλωστε, οι τιμές εισαγωγής ενέργειας στην ευρωζώνη υπερδιπλασιάστηκαν μεταξύ Δεκεμβρίου 2020 και Δεκεμβρίου 2021, καθώς κατέγραψε αύξηση κατά 115%, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Eurostat. Οι εγχώριες τιμές παραγωγού ενέργειας αυξήθηκαν σχεδόν κατά 73%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές