Με τον τραπεζικό κλάδο να μαζεύει τους μισούς αγοραστές από όλο το ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης δοκίμασε και πάλι την κρίσιμη περιοχή των 960 μονάδων, κλείνοντας στα υψηλά ημέρας.

Αυτά, συνιστούν αφενός τα τρις επιτευχθέντα εντός του 2022 επίπεδα, αφετέρου τα προ πανδημίας και ψυχολογικής σημασίας υψηλά, που είναι και υψηλά επταετίας.

Έτι περαιτέρω, τα ευρήματα ενέχουν και προεκτάσεις ιδωμένα από τη σκοπιά της συναλλακτικής δραστηριότητας, τόσο σε τοπικό επίπεδο (χθες στα 120 εκατ. ευρώ) όσο και σε επιμέρους ανάλυση των μετοχών, κυρίως εκείνων που οδηγούν την κίνηση, όπου και παρατηρείται αθρόα συγκέντρωση επενδυτικού ενδιαφέροντος. Τούτο δε
λογίζεται βαρύνουσας σημασίας συνυπολογίζοντας την εικονα στις διεθνείς αγορές, που σε καμία περίπτωση δεν παραπέμπει σε ανοδική κίνηση, και μάλιστα τέτοιας ποιοτικής συμπεριφοράς όπως στη δική μας.

Διότι πολύ απλά, το αφήγημα της υψηλότατης υπεραπόδοσης του ΧΑ το τελευταίο διάστημα εις βάρος των μεγαλύτερων χρηματιστηρίων στον κόσμο, μόνο θετικά μπορεί να μεταφρασθεί, δεδομένου ότι από 1/1, ο ΓΔ τρέχει με κέρδη 7,5%, την ίδια ώρα που -ενδεικτικά- ο ultra cap S&P500 βλέπει -4,13% και ο Nasdaq100 -8,2% Χθεσινοί πρωταγωνιστές ήταν οι 4 μετοχές των συστημικών τραπεζών, τόσο από άποψη προσήμου (ΠΕΙΡ +9,93%, ΑΛΦΑ +2,94%, ΕΤΕ +1,09%, ΕΥΡΩΒ +3,55%) όσο και από πλευράς τζίρου, κάτι που ισχύει και για τα ΣΜΕ τους στο Χρηματιστήριο Παραγώγων.

8 μετοχές κατέγραψαν εκ νέου πολυετή υψηλά (όπως οι ΑΛΦΑ, ΕΥΡΩΒ, ΟΤΕ, ΑΡΑΙΓ, ΕΥΠΙΚ), με τη διάχυση σε τίτλους να συνεχίζεται και να εκπλήσσει θετικά.

Ο Δείκτης κινείται προς τις 1020-1040 μονάδες, ως το άνω όριο της μακροπρόθεσμης πλαγιοανοδικής κίνησης, με κοντινή στήριξη τις 933.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News