Ένα μαύρο διαμάντι δισεκατομμυρίων ετών, που πιστεύεται ότι είναι το μεγαλύτερο κομμένο διαμάντι στον κόσμο, πουλήθηκε προς 4,3 εκατομμύρια δολάρια.

Με το όνομα «Το Αίνιγμα» (The Enigma), το διαμάντι των 555,55 καρατίων, το οποίο ζυγίζει περίπου όσο μια μπανάνα, βγήκε στον πλειστηριασμό από τον οίκο Sotheby’s , ο οποίος ανακοίνωσε ότι «ο αγοραστής επέλεξε να χρησιμοποιήσει κρυπτονομίσματα για την αγορά».

Υπάρχουν διάφορες θεωρίες για την προέλευση της πέτρας, μεταξύ των οποίων κι ό,τι μεταφέρθηκε στη Γη από έναν αστεροειδή.

Ο οίκος Sotheby’s δεν αποκάλυψε τον αγοραστή, αλλά μετά τη δημοπρασία, ο επιχειρηματίας κρυπτονομισμάτων Richard Heart με δηλώσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είπε ότι ήταν ο αγοραστής του The Enigma. Με ανάρτησή του στο Twitter αποκάλυψε μάλιστα, ότι «μόλις ολοκληρωθεί η πληρωμή και αποκτηθεί η το διαμάντι», αυτό θα μετονομαστεί σε «Διαμάντι HEX.com», από την πλατφόρμα blockchain που ίδρυσε.

Ο οίκος Sotheby’s περιέγραψε το Αίνιγμα ως «ένα από τα πιο σπάνια θαύματα δισεκατομμυρίων ετών που γνωρίζει η ανθρωπότητα».

H ακριβής προέλευση των μαύρων διαμαντιών καλύπτεται από μυστήριο. Τα μαύρα διαμάντια είναι συνήθως ηλικίας περίπου 2,6 έως 3,2 δισεκατομμυρίων ετών – μια εποχή πριν από την ύπαρξη των δεινοσαύρων. Η ίδια η Γη είναι περίπου 4,65 δισεκατομμυρίων ετών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus