Μετά από δοκιμές σε Αυστραλία, Φινλανδία και μικρές κοινότητες στη Βιρτζίνια των Ηνωμένων Πολιτειών, η Wing, θυγατρική της Alphabet που ασχολείται με το delivery χρησιμοποιώντας drones, ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί με την αλυσίδα Walgreens καλύπτοντας την ευρύτερη περιοχή του Βόρειου Ντάλας, στο Τέξας.

Αντί για παραδόσεις που θα προέρχονται από μία κύρια βάση εξόρμησης των drones, όπως ήταν το μοντέλο των δοκιμών έως τώρα, στην περίπτωση της Walgreens θα ακολουθηθεί η πρακτική των μικρών «κόμβων». Πρόκειται για χώρους εξόρμησης που θα δημιουργηθούν στους χώρους στάθμευσης έξω από τα καταστήματα της αλυσίδας, επιτρέποντας στο προσωπικό να φορτώνει απευθείας τις παραγγελίες στα drones.

Τα drones της υπηρεσίας είναι ηλεκτροκίνητα και έχει προηγηθεί ανάπτυξη έξι χρόνων. Διαθέτουν δύο σταθερές πτέρυγες, στις οποίες βρίσκονται οι δύο κύριοι έλικες που δίνουν κίνηση προς τα εμπρός και άλλες 12 μικρότερες που τους επιτρέπουν την κάθετη κίνηση. Το μοντέλο που θα χρησιμοποιηθεί επιτυγχάνει μέγιστη ταχύτητα 105 χιλιομέτρων/ ώρα ενώ η εμβέλειά του είναι τα δέκα χιλιόμετρα.

Σημειώνεται ότι σε δοκιμές της Wing στην Αυστραλία, οι χρήστες μπορούσαν να παραγγείλουν το φαγητό τους από συνεργαζόμενη αλυσίδα μέσω εφαρμογής στο κινητό με την παραγγελία να καταφτάνει από αέρος μετά από μερικά λεπτά. Το ρεκόρ μάλιστα ήταν τα 2 λεπτά και 47 δευτερόλεπτα…

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή