Μοιρασμένα τα πρόσημα και προσπάθειες ανάκαμψης κάνει αυτή την ώρα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο αν και άρχισε τις συναλλαγές σε αρνητικά εδάφη, δοκιμάζει πλέον να προσεγγίσει και τις 970 μονάδες.

Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης κινείται με κέρδη 0,22% στις 966,23 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 40 εκατ. ευρώ.

Η αγορά προσπαθεί να κρατήσει τα κεκτημένα της εβδομάδας αλλά και να επιτρέψει τις διορθωτικές κινήσεις προκειμένου να βελτιώσει τη ρευστότητά της. Και σύμφωνα με τους αναλυτές, όσο διατηρεί η αγορά τα υψηλά επταετίας πάνω από τις 960 μονάδες, ο δρόμος για τις 1020-1040 μονάδες, που συνιστούν εξάλλου και τον κύριο στόχο στο μακροπρόθεσμο ανοδικό μονοπάτι, μένει ανοιχτός.

Η σταθεροποιητική εικόνα πάντως της αγοράς, με τους περισσότερους τίτλους να κινούνται σε στενό εύρος, αποδίδεται κατά τους αναλυτές σε καθαρά βραχυπρόθεσμους παράγοντες, ενώ ουδεμία σχέση έχει με την τάση και τις προοπτικές που έχουν διαμορφωθεί στην ελληνική αγορά το τελευταίο διάστημα. Μετά από μια εντυπωσιακή άνοδο, η πορεία μιας αγοράς φαίνεται στην ελεγχόμενη διόρθωση που προκαλούν οι κινήσεις κατοχύρωσης των κερδών, ενώ είναι λογικό η αγορά να δοκιμάσει στην καλύτερη μία πλάγια κίνηση μέχρι να μαζέψει δυνάμεις.

Σε επίπεδο τίτλων, ο Ελλάκτωρ σημειώνει άλμα 4,05%, με την Aegean να είναι στο +2,16% και τις ΔΕΗ και ΟΤΕ να υποστηρίζουν την ανοδική κίνηση της αγοράς, κόντρα στις πιέσεις που δέχονται οι Βιοχάλκο και Motor Oil. Θετικές είναι και οι παρουσίες σε Eurobank, Jumbo, Εθνική, ενώ αρνητικές οι Alpha Bank, Titan, Coca Cola και ΟΠΑΠ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών