Με απώλειες κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, με το βλέμμα να παραμένει σταθερά προσανατολισμένο στα στοιχεία του πληθωρισμού διεθνώς, καθώς υποχρεώνουν τις μεγάλες κεντρικές τράπεζες να αλλάξουν το μείγμα της πολιτικής τους.

Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης χάνει 0,69% στις 957,37 μονάδες, με τον τζίρο να βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα.

Μπορεί το ΧΑ να έχει επιδείξει αξιοσημείωτες αντοχές στις διεθνείς αναταράξεις, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι μπορεί να θωρακιστεί στο sell off που προκάλεσαν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ χτες. Το αρνητικό κλίμα που επεκτείνεται σταδιακά σε όλες τις αγορές, επηρεάζει και το ΧΑ, το οποίο προσπαθεί να κρατηθεί πάνω από τις 950 μονάδες, ώστε να διατηρηθεί στο μακροπρόθεσμο ανοδικό μονοπάτι του.

Βέβαια, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ προειδοποίησε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο θα έβλαπτε την ανάκαμψη της οικονομίας, εάν βιαστεί να συσφίξει τη νομισματική της πολιτική, δίνοντας το μήνυμα ότι η ευρωτράπεζα θα παραμείνει υποστηρικτική στην οικονομία. Η Λαγκάρντ προειδοποίησε ότι ο πληθωρισμός είναι πιθανό να υπερβεί τον στόχο του 2% μεσοπρόθεσμα μόνο εάν οι μισθοί υπερβούν «σημαντικά και επίμονα» αυτό το επίπεδο.

Στο ταμπλό τώρα, η Πειραιώς χάνει 2,07%, με τις Alpha Bank, Eurobank, Ελληνικά Πετρέλαια, ΓΕΚ Τέρνα, Μυτιληναίος, Motor Oil, ΟΠΑΠ, Εθνική, ΔΕΗ και ΟΤΕ να ακολουθούν σε πτωτικά εδάφη. Στον αντίποδα, ο Ελλάκτωρ κερδίζει 2,02%, με τις Coca Cola, ΕΥΔΑΠ και ΕΛΧΑ να προσπαθούν να διατηρηθούν θετικά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών