Ένα νέο σχέδιο αναδιάρθρωσης της Telecom Italia σε μια προσπάθεια να απωθήσει την πρόταση εξαγοράς που έχει δεχτεί από το αμερικανικό μέγα fund KKR πρόκειται να συζητήσει το απόγευμα, σε έκτακτη συνεδρίαση του, το διοικητικό συμβούλιο. Η κίνηση αυτή έρχεται σε συνέχεια της εκλογής του Πιέτρο Λαμπριόλα στο τιμόνι της εταιρείας, πριν λίγες ημέρες.

Όσο η εταιρεία παρέμενε ακέφαλη μετά την παραίτηση του διευθύνοντα συμβούλου Λουίτζι Γκουμπιτόζι, τον περασμένο Νοέμβριο, η διαμόρφωση της απάντησης προς το KKR είχε μείνει σε εκκρεμότητα. Δεν είναι τυχαίο πως είναι στην κορυφή της ατζέντας του μέχρι τώρα επικεφαλής της ΤΙΜ Βραζιλίας μετά την εκλογή του στην ηγεσία.

Η πρόταση εξαγοράς που έχει καταθέσει το KKR ανέρχεται στα 10,8 δισ. ευρώ (ή 12,2 δισ. δολάρια, όμως στελέχη και μέτοχοι της εταιρείας θεωρούν το τίμημα χαμηλό. Μεταξύ τους και ο μεγαλύτερος μέτοχος της TIM, η γαλλική μιντιακή Vivendi.

Έτσι, για τη θωράκιση της εταιρείας θα δρομολογηθεί σχέδιο αναδιάρθρωσης, με σημείο αιχμής τον διαχωρισμό των εγχώριων δραστηριοτήτων της εταιρείας στην Ιταλία, έτσι ώστε να διευκολυνθεί μια πιθανή συγχώνευση με την κρατική ανταγωνιστική της Open Fiber, μια συμφωνία που δεν θα μπορούσε να λάβει την έγκριση των αρχών δεδομένου του σημερινού προφίλ της ΤΙΜ.

Η νέα εταιρεία θα μπορούσε να απορροφήσει μεγάλο μέρος των χρεών της ΤΙΜ, όπως και ένα μεγάλο μέρος των 42.500 εργαζομένων.

Επίσης θα δρομολογηθούν πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων.

Λεπτομέρειες των προτάσεων θα συζητηθούν στο διοικητικό συμβούλιο, με στόχο η ολοκληρωμένη πρόταση να είναι έτοιμη για να παρουσιαστεί και να διεκδικήσει την έγκριση των μετόχων μέχρι τις 3 Μαρτίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή