Οι παγκόσμιες πωλήσεις ημιαγωγών σημείωσαν ρεκόρ το 2021 σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ένωση Βιομηχανίας Ημιαγωγών (SIA) τη Δευτέρα και πιο συγκεκριμένα ανήλθαν σε 555,9 δισεκατομμύρια δολάρια, αυξημένες κατά 26,2% σε ετήσια βάση.

Η SIA προέβλεψε ανάπτυξη 8,8% για το 2022 καθώς οι κατασκευαστές ημιαγωγών συνεχίζουν να αυξάνουν την ικανότητα παραγωγής για να καλύψουν τη ζήτηση.

«Συνεχίζει να είναι πολύ έντονη η τάση αύξησης της ζήτησης. Απλώς δεν πρόκειται να έχουμε μια εκτίναξη όπως είχαμε στην πανδημία», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της SIA Τζον Νόιφερ για την πολύ πιο αργή ανάπτυξη που προβλέπεται για το 2022.

Οι πωλήσεις το 2020 αυξήθηκαν κατά 6,8% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ενώ το 2021 ήταν η πρώτη χρονιά από το 2018 που ο αριθμός των ημιαγωγών που πωλήθηκαν ξεπέρασε το 1 τρισεκατομμύριο!

Ενώ μεγάλοι κατασκευαστές ημιαγωγών όπως η Taiwan Semiconductor Manufacturing, η Samsung Electronics και η Intel έχουν ανακοινώσει δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια σε επενδύσεις για νέα εργοστάσια το περασμένο έτος, ο Νόιφερ είπε ότι η τάση ψηφιοποίησης έχει αυξηθεί από την πανδημία, με συνέπεια τη συνέχιση της αύξησης της ζήτησης.

Το 2021 πουλήθηκαν 1,15 τρισεκατομμύρια ημιαγωγοί, με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη να σημειώνεται μεταξύ των τσιπ που μπορούν να αντέξουν τη θερμότητα και άλλες φυσικές προκλήσεις, είπε ο Νόιφερ. Οι πωλήσεις για αυτό το τμήμα αυξήθηκαν 34% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, αγγίζοντας τα 26,4 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ σε επίπεδο μονάδων η αύξηση έφτασε στο 33%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Τεχνητή νοημοσύνη: Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι συνεργασίες Microsoft-Amazon
Tεχνητή νοημοσύνη |

Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι ΑΙ συνεργασίες Microsoft-Amazon

Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών της Βρετανίας ζητά από τα ενδιαφερόμενα τρίτα μέρη τις απόψεις τους σχετικά με τις μεγάλες συνεργασίες που συνήψαν η Microsoft και η Amazon με μικρότερες εταιρείες AI