Με σημαντικά κέρδη κινείται σήμερα η Wall Street, διακόπτοντας το αρνητικό σερί που προκάλεσε η αύξηση των εντάσεων μεταξύ Ρωσίας και Δύσης για την Ουκρανία. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι άρχισε η επιστροφή δυνάμεων, προσφέροντας ανακούφιση στις αγορές.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κερδίζει 1,30% στις 35.015 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 1,39% στις 4.462 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 1,78% στις 14.036 μονάδες.

«Η αποκλιμάκωση των εντάσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας βοηθάει το γενικό κλίμα σήμερα, αλλά αυτό δεν είναι το μόνο καλό νέο. Τα κρούσματα Covid στις ΗΠΑ έχουν πλέον μειωθεί κατά 80% από την κορύφωσή τους τον Ιανουάριο, ένα άλλο σημάδι ότι η επαναλειτουργία θα προχωρήσει», δήλωσε ο Ryan Detrick της LPL Financial.

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές των αεροπορικών εταιρειών και των κρουαζιερόπλοιων οδηγούν την άνοδο, ενώ οι εταιρείες ενέργειας δέχονται ισχυρές πιέσεις, καθώς οι τιμές του πετρελαίου σημειώνουν απώλειες άνω του 3%. Η American Airlines σημειώνει άνοδο 4% με την Carnival να κερδίζει 3,5%.

Στα μάκρο της ημέρας, οι τιμές παραγωγού ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών τον Ιανουάριο του 2022, με τον δείκτη να σημειώνει αύξηση 9,7%. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν αύξηση της τάξης του 9,1%. Σε μηνιαία βάση, ο δείκτης τιμών παραγωγού σημείωσε άνοδο 1%.

Σε αυτό το πλαίσιο, η επικεφαλής οικονομολόγος της Παγκόσμιας Τράπεζας Κάρμεν Ράινχαρτ, σύστησε στην αμερικανική κεντρική τράπεζα να προχωρήσει σε σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής σύντομα και αποφασιστικά για να αντιμετωπίσει αυτό που μπορεί να εξελιχθεί σε «ιδιαίτερα επίμονο» πληθωρισμό.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street