Η μετοχή της Philip Morris (NYSE:PM) κατάφερε να κρατήσει πανηγυρικά τη στήριξη των 85 δολαρίων που οριοθετεί και τη μεσοπρόθεσμη ανοδική τάση, ώστε να ανεβάζει τις πιθανότητες να δει τα 115 ως στόχο για το 2022.

Η μετοχή παραδοσιακά φέρει μέρισμα, ενώ ο κύκλος εργασιών της δεν παρουσιάζει μεγάλες αυξομειώσεις.

Ώθηση στη μετοχή δίνουν τα χρηματοοικονομικά μεγέθη της εταιρίας, τα οποία για άλλο ένα τρίμηνο κατέγραψαν αυξητικές μεταβολές, ξεπερνώντας μάλιστα τις προσδοκίες των αναλυτών.

Ειδικότερα, για το δ’ τρίμηνο του έτους, τα έσοδα της καπνοβιομηχανίας σημείωσαν αύξηση της τάξεως του 8,9% σε ετήσια βάση, με τα έσοδα από smoke-free προϊόντα να αγγίζουν το 30,7% των συνολικών εσόδων.

Ας αναφερθεί πως πρωταγωνιστή των smoke free προϊόντων αποτελούν τα IQOS, συσκευές οι οποίες προσφέρουν έναν εναλλακτικό τρόπο απόλαυσης καπνού για καπνιστές, οι οποίοι υπό άλλες συνθήκες θα συνέχιζαν το συμβατικό κάπνισμα.

Η μέθοδος αυτή κερδίζει όλο και περισσότερους καταναλωτές και αναμένεται τα έσοδα από το συγκεκριμένο κομμάτι να αυξηθούν κατακόρυφα μέσα στα επόμενα τρίμηνα, ενισχύοντας τα ήδη ισχυρά μεγέθη της εταιρίας.

Για το περασμένο τρίμηνο, τα κέρδη ανά μετοχή κατέγραψαν διεύρυνση της τάξεως του 13%, αγγίζοντας τα 5,83 $.

Τέλος, η διοίκηση προέβη σε επαναγορά 8,5 εκ. ιδίων μετοχών, με το συνολικό ποσό επαναγοράς να αγγίζει τα 785 εκ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News