Με αυξημένη συναλλακτική δραστηριότητα και βαθιά κόκκινα πρόσημα υποδέχτηκε το ΧΑ τη διστακτικότητα που έφερε η τροπή στη Ρωσο-Ουκρανική επικράτεια.

Ενδεικτικό των πιέσεων είναι ότι από τις 25 μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης οι 22 έκλεισαν πτωτικές επί συνόλω 103 έναντι μόλις 19 ανοδικών.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι τραπεζικές μετοχές βρέθηκαν στο επίκεντρο τόσο από πλευράς προσήμων (ΔΤΡ –3,06%) όσο και από πλευράς συναλλακτικής δραστηριότητας, καθώς οι 4 τραπεζικές μετοχές απορρόφησαν το 38% του συνολικού τζίρου, ήτοι 52 εκατ. ευρώ.

Ο Γενικός Δείκτης παρέμεινε σε αρνητικό έδαφος καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης, όμως το κλείσιμο τον έφερε να συντηρεί το επίπεδο των 940 μονάδων, που οριοθετεί και το βραχυπρόθεσμο ανοδικό momentum που είχε χτίσει ο Δείκτης από τα τέλη του Φεβρουαρίου.

Προς το παρόν, το επίπεδο των 960-968 μονάδων, συνιστά πλέγμα αντιστάσεων από το άτσαλο ξεφόρτωμα λόγω της γεωπολιτικής κρίσης, και όσο κάτω από αυτό, υπονοείται προεξόφληση ενός αρνητικού σεναρίου, με επόμενη στάση τις 917-921 μονάδες.

Είναι προφανές ότι οι εξελίξεις στις επόμενες ώρες σχετικά με τις αποφάσεις της Ρωσικής κυβέρνησης θα κρίνουν και την κατεύθυνση τόσο στο ΧΑ όσο και στα υπόλοιπα διεθνή χρηματιστήρια, καθώς αυτές αφορούν στον καταλύτη της χθεσινής κίνησης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News