Κατά 30% είναι αυξημένες οι κρατήσεις πακέτων για όλη την Ελλάδα τον Ιανουάριο σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019, ανέφερε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, προσθέτοντας ότι το 2019 ήταν το έτος ορόσημο για τον ελληνικό τουρισμό.

Δίνοντας το στίγμα της φετινής σεζόν, ο υπουργός Τουρισμού είπε: «Σε σχέση με το 2019 η αύξηση των διαθέσιμων αεροπορικών θέσεων για το 2022 των μεγάλων ταξιδιωτικών πρακτορείων από το Ηνωμένο Βασίλειο είναι 37% στην Κρήτη, 24% στη Ρόδο και 20% στην Κω.

»Η TUI αντί για 1,5 εκατομμύριο επισκέπτες θα φέρει, κατά δήλωση του CEO της εταιρείας, 3 εκατομμύρια επισκέπτες.

»Η DER Touristik, ο δεύτερος tour operator στη Γερμανία, ανακοίνωσε αύξηση 20%, έως 1,2 εκατομμύρια επισκέπτες, ενώ, πρόσθεσε, «μας ζητάει ειδικές συμφωνίες για Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2022, κάτι που σημαίνει ότι η στρατηγική μας για την επέκταση του τουριστικού προϊόντος είναι ρεαλιστική.

»Συναντήθηκα με τον Πρέσβη της Νορβηγίας. Η Ελλάδα είναι πρώτη σε προκρατήσεις στην Ευρώπη, όπως διαπίστωσε κατά τη συν. Το μεγαλύτερο ταξιδιωτικό πρακτορείο της Σουηδίας προγραμματίζει 500.000 διαθέσιμες θέσεις για την Ελλάδα».

Επίσης, όπως είπε ο ίδιος, χθες συναντήθηκε με τον πρέσβη των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ, «για να ανακοινώσουμε μαζί ότι από τον Απρίλιο θα έχουμε 14 απευθείας πτήσεις αμερικανικών εταιρειών από την Αμερική προς την Ελλάδα και η πρώτη ξεκινάει 7 Μαρτίου».

Ειδικά, δε, για την κρουαζιέρα, ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι η προβλεπόμενη αύξηση είναι 118% για το λιμάνι του Πειραιά και 189% για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Η ασφάλεια στην Αθήνα φέρνει επενδύσεις

Μιλώντας για τις επενδύσεις στον τουρισμό, ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε ότι «ένα μεγάλο κομμάτι της ανάπτυξης αυτή τη στιγμή στη χώρα είναι ξενοδοχειακές επενδύσεις σε υποβαθμισμένες περιοχές. Χαίρομαι και υποστηρίζω τις επενδύσεις που γίνονται πέριξ της Ομόνοιας, σε μία υποβαθμισμένη περιοχή της Αθήνας. Αυτό σημαίνει νέες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που θα δημιουργήσουν οικονομική κίνηση, θα φέρουν ταξιδιώτες και συνάλλαγμα, θα αυξήσουν την απασχόληση και θα φωτίσουν το κέντρο της πόλης αποτρέποντας την εγκληματικότητα».

Πρόσθεσε, ωστόσο, μεταξύ άλλων, ότι «η παράνομη μετανάστευση είναι πρόβλημα. Το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης πληγώνει την πρωτεύουσα. Οι παράτυποι μετανάστες δεν έχουν να κάνουν με τους πρόσφυγες που φεύγουν από μία εμπόλεμη ζώνη και σύμφωνα με τις διεθνείς συνθήκες πρέπει να περιθάλψουμε και φυσικά θα το κάνουμε.

»Οι συμφωνίες με Πακιστάν και Μπαγκλαντές είναι το βήμα νούμερο 3. Το βήμα νούμερο 1 θα πρέπει να είναι εάν έχουμε κάνει όλα αυτά τα οποία πρέπει απέναντι στους πολίτες μας, προκειμένου το κέντρο της Αθήνας, οι υποβαθμισμένες περιοχές, εκεί που υπάρχει μικροεγκληματικότητα, εκεί που δεν υπάρχει έλεγχος, να έρθει σε ένα επίπεδο το αίσθημα ασφάλειας που αναλογεί στον Έλληνα πολίτη.

Και μετά, να δούμε τι λείπει από το εργατικό προσωπικό και να δούμε πώς μπορούμε να καλύψουμε κάποιες συγκεκριμένες χειρωνακτικές εργασίες που έχουν πάψει να κάνουν οι Έλληνες.

»Αυτή η πολιτική συμφωνία είναι πάρα πολύ σημαντική, μόνο όταν έχει ρυθμιστεί η ασφάλεια που φέρνει επενδύσεις και αποτελεί προτεραιότητά μας».

Ο υπουργός Τουρισμού σημείωσε, ακόμη, ότι στόχος του υπουργείου είναι το city break, «η δυνατότητα δηλαδή που θέλουμε να έχουν τα ξενοδοχεία μας, τα καταλύματά μας να φέρνουν κόσμο Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Να τον φιλοξενούμε εδώ, να αφήνει το συνάλλαγμά του, να τρώει στα εστιατόριά μας, να πίνει ένα ποτό, να αγοράζει ένα ρούχο ή ένα σουβενίρ της πατρίδας μας, να αγοράζει κάτι από την πρωτογενή παραγωγή».

Σύμφωνα με τον υπουργό, «όλη αυτή τη βιομηχανία η οποία στηρίζει την ελληνική κοινωνία δεν τη βοηθάμε, αν πρώτα δεν έχουμε λύσει ένα βασικό κομμάτι το οποίο ταλανίζει εδώ και δεκαετίες την πρωτεύουσα: το ζήτημα της μικροεγκληματικότητας». Σε σχέση με αυτό το θέμα, όπως είπε ο κ. Κικίλιας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεσμεύτηκε για 50% αύξηση των πρόσθετων αστυνομικών στα αεροδρόμια, στις brand τουριστικές περιοχές και στην Αθήνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός
Τουρισμός: Τι είναι το «Gig-Tripping» που κυριαρχεί στις ταξιδιωτικές τάσεις
Τουρισμός |

Το «Gig-Tripping» είναι η τελευταία ταξιδιωτική τάση που επιβάλλεται να δοκιμάσετε

Καθώς πλησιάζει το καλοκαίρι, αυτός ο δημοφιλής όρος αποκτά ολοένα και περισσότερους οπαδούς - Ποιες πόλεις και χώρες είναι ιδανικές και οικονομικές για το συγκεκριμένο τύπου διακοπών

Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος: Αποφάσεις για τις πολιτικές προτεραιότητες ενόψει των ευρωεκλογών
Τουρισμός |

Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος: Αποφάσεις για τις πολιτικές προτεραιότητες ενόψει των ευρωεκλογών

Με τις ευρωπαϊκές εκλογές και την ουγγρική προεδρία της ΕΕ προ των πυλών, οι ηγέτες του κλάδου της φιλοξενίας είχαν την ευκαιρία να προβληματιστούν και να συναποφασίσουν για τις πολιτικές προτεραιότητες