Να μειώσουν το χάσμα ανάμεσα στον στόχο παραγωγής και στις ποσότητες που στην πραγματικότητα παράγουν, καθώς ακόμη οι πετρελαιοπαραγωγικές χώρες δεν έχουν ανταποκριθεί στον στόχο που έχουν θέσει, κάλεσε ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας τις χώρες-μέλη του ΟΠΕΚ+.

Συγκεκριμένα, ο Φατίχ Μπιρόλ επεσήμανε ότι «υπάρχει σημαντική διαφορά μεταξύ των στόχων που θέτουν οι χώρες του ΟΠΕΚ+ όσον αφορά τα επίπεδα παραγωγής τους και αυτού που παράγεται σήμερα» και πρόσθεσε ότι «θα είναι σημαντικό για τον οργανισμό να μειώσει αυτό το χάσμα και ελπίζουμε να προσφέρει περισσότερους όγκους στην αγορά», είπε.

Ο ΟΠΕΚ+ έχει θέσει στόχο ήδη από τον Αύγουστο να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου κατά 400.000 βαρέλια την ημέρα (bpd). Ωστόσο, οι χώρες μέλη έχουν επανειλημμένα αποτύχει να πετύχουν αυτές τις ποσότητες.

Ο IEA στην τελευταία μηνιαία έκθεσή του ανέφερε ότι το χάσμα μεταξύ του στόχου και της παραγωγής τον Ιανουάριο είχε διευρυνθεί σε 900.000 βαρέλια την ημέρα.

Αποκλιμάκωση

Το Brent διαμορφώθηκε στα 93,19 δολάρια το βαρέλι στις 2.53 ώρα Ελλάδος, σημειώνοντας πτώση 10 σεντς ή 3,3% μετά την ανακοίνωση της Ρωσίας για μερική απόσυρση των στρατευμάτων της από τα σύνορα της Ουκρανίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή