Βουτιά 18% σημείωσε την Τετάρτη η μετοχή της ViacomCBS, που μετονομάστηκε σε Paramount Global, καταγράφοντας το χαμηλότερο επίπεδο εδώ και ένα χρόνο. Το αποτέλεσμα αυτό ήρθε μετά την ανακοίνωση για απώλεια κερδών, αλλά και την απόφασή της να αυξήσει τις επενδύσεις σε streaming, γεγονός που εγείρει ερωτηματικά για το αν θα μπορέσει να διατηρήσει την κερδοφορία της.

Η εταιρεία εισήλθε καθυστερημένα στη δημοφιλή βιομηχανία streaming, όπου το Netflix και η Disney+ έχουν ήδη κερδίσει ένα μεγάλο μερίδιο της αγοράς επενδύοντας δισεκατομμύρια δολάρια σε πρωτότυπο περιεχόμενο.

Η ViacomCBS ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει περισσότερα από 6 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2024 για τη δημιουργία νέου περιεχομένου, ποσό αυξημένο κατά 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε σχέση με παλιότερη δέσμευσή της.

Η σταθερή ροή επενδύσεων που απαιτούνται για την ανάπτυξη της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων των Paramount+, Showtime και BET+, «θα περιορίσει τα περιθώρια επέκτασης περισσότερο από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως», επισήμανε ο αναλυτής της Morningstar, Νιλ Μάκερ.

Παρά το γεγονός ότι έχει μια σειρά από εκπομπές και ταινίες στα σκαριά, όπως το “The Quiet Place” και το “Mission Impossible”, η πρόβλεψη της εταιρείας να ξεπεράσει τα 9 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα έως το 2024 φαίνεται να μην επιβεβαιώνεται.

Ο αναλυτής της MoffettNathanson, Robert Fishman, είπε ότι οι απώλειες της Paramount θα συνεχίσουν να αυξάνονται, και θα κορυφωθούν το 2023 και στη συνέχεια θα βελτιωθούν καθώς οι επενδύσεις περιεχομένου της αυξάνονται, ενώ η παραδοσιακή της επιχείρηση καλωδιακής τηλεόρασης θα βρεθεί υπό πίεση, περιορίζοντας την ικανότητα της εταιρείας να επενδύει πλήρως στο straming.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή