Η συνδρομή του ΑΔΜΗΕ στην υλοποίηση της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου-Κρήτης, συζητήθηκε κατά τη σημερινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας στη Λευκωσία, μεταξύ της Υπουργού, κ. Νατάσας Πηλείδου, ανώτατων διοικητικών στελεχών του ΑΔΜΗΕ με επικεφαλής τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο, κ. Μάνο Μανουσάκη και εκπροσώπων του φορέα υλοποίησης του έργου, Euroasia Interconnector.

Με την ευκαιρία της σημερινής συνάντησης, η κ. Πηλείδου ευχαρίστησε τον ΑΔΜΗΕ για την «καθοριστική συνδρομή του» στην έγκριση χρηματοδότησης ύψους 657 εκατ. ευρώ από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό Connecting Europe Facility, καθώς και για τη συνολική υποστήριξή του στην υλοποίηση της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου-Κρήτης. Υπενθυμίζεται ότι ο ΑΔΜΗΕ και ο Euroasia Interconnector έχουν ήδη υπογράψει σύμβαση, με την οποία εξειδικεύεται η υποστήριξη του Διαχειριστή για τη διασφάλιση της τεχνικής και επιχειρησιακής επάρκειας της νέας διασύνδεσης. Παράλληλα, εξετάζεται η περαιτέρω συμμετοχή του ΑΔΜΗΕ στο μεγάλο αυτό ενεργειακό έργο.

Κατά τη σημερινή, εποικοδομητική σύσκεψη, όλες οι πλευρές συμφώνησαν, ότι η συνεργασία του ΑΔΜΗΕ με τον Euroasia Interconnector για την υπογραφή των συμβάσεων με τις ανάδοχες εταιρείες του έργου, είναι κρίσιμη για τη διασφάλιση της διαλειτουργικότητας του έργου καθώς και για την ταχύτερη εξέλιξή του.

Τέλος, αναδείχθηκε η ανάγκη περαιτέρω συντονισμού όλων των εμπλεκόμενων αρχών και φορέων της Ελλάδας και της Κύπρου με στόχο να διασφαλιστεί η ομαλή εξέλιξη και η ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση ενός έργου στρατηγικής σημασίας που θα συνδέσει την Κύπρο, μέσω της Ελλάδας, με το ευρωπαϊκό ηλεκτρικό σύστημα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια