Οι ΗΠΑ προσπαθούν να κερδίσουν την ευρωπαϊκή αγορά φυσικού αερίου από τη Ρωσία, γι’ αυτό η αποσταθεροποίηση της κατάστασης στην Ουκρανία ήταν επωφελής για την Ουάσιγκτον όλα αυτά τα χρόνια, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

«Η ενεργειακή συνεργασία της Ρωσίας με τις ευρωπαϊκές χώρες είναι σαν ένα κόκαλο στον λαιμό της Ουάσιγκτον (…) Επομένως, η αποσταθεροποίηση της κατάστασης στην Ουκρανία, μέσω της οποίας το φυσικό αέριό μας μεταφέρθηκε στην Ευρώπη, ήταν επωφελής [στην Ουάσιγκτον] όλα αυτά τα χρόνια», είπε η Ρωσίδα διπλωμάτης.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, μάλιστα, υπογράμμισε ότι στους στόχους των Ηνωμένων Πολιτειών είναι να εμποδίσουν τελικά την λειτουργία του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2.

«Ο Nord Stream 2 είναι ένα έργο που προσπάθησαν να επιβραδύνουν με κάθε δυνατό τρόπο, πρώτα να μην το αφήσουν να υλοποιηθεί καθόλου, μετά να σταματήσουν την κατασκευή, μετά να καταλάβουν γιατί δεν μπορεί να τεθεί σε λειτουργία και τώρα να πιέσουν ακόμα πιο πολύ με την επινοήση ενός άλλου είδους ρωσικής «απειλής» για την επιβολή ακόμη περισσότερων κυρώσεων με αυτό το πρόσχημα και τη λήψη ακόμη περισσότερων επιχειρημάτων για να τρομάξουν τους Ευρωπαίους με την προοπτική να μην λάβουν ενεργειακούς πόρους από εμάς», πρόσθεσε η Ζαχάροβα.

Η κ. Ζαχάροβα επανέλαβε ότι η Ρωσία είναι ένας αξιόπιστος προμηθευτής φυσικού αερίου και άλλων ενεργειακών πόρων τόσο για την Ευρώπη όσο και για χώρες σε άλλες περιοχές.
«Προμηθεύουμε και θα προμηθεύουμε [ενεργειακούς πόρους] για δεκαετίες, κάνοντας το με αμοιβαία επωφελείς όρους», είπε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα