H μετοχή της Zoetis(NYSE:ZTS) αντέδρασε από το τεχνικό σημείο στήριξης εν μέσω της πολύμηνης ανοδικής τάσης, αφενός έχοντας δώσει αγοραστικό σήμα από τα 186 δολάρια, αφετέρου επιβεβαιώνοντας την ύπαρξη αυτής της τάσης.

Έτσι, ο στόχος τίθεται στο άνω όριο αυτής, στην περιοχή των 270, με πρώτη στάση και επαναξιολόγηση τα 219.

Η έξοδος από τις αγοραστικές θέσεις φαίνεται κάτω από 179 σε κλείσιμο εβδομάδας.

Η κάμψη στα -κατά τ’ άλλα επιθετικά- χρηματοοικοκονομικά μεγέθη της εταιρίας έχει αποτυπωθεί στο ταμπλό εν είδει προεξόφλησης, με τη σημαντική διόρθωση στο δ’ τρίμηνο του 2021.

Ας σημειωθεί πως οι αυξητικές μεταβολές των θεμελιωδών μεγεθών της εταιρίας και στο δ’ τρίμηνο του έτους, πιστοποιούν τη δυναμική της και τη στιβαρή της βάση.

Τα έσοδά της σημείωσαν αύξηση 9% σε ετήσια βάση, φτάνοντας τα 1,96 δισ. $, ενώ τα έσοδα από εμβόλια και θεραπείες για ζώα συντροφιάς αυξήθηκαν κατά 21% στα 1,18 δισ. δολάρια.

Στον ίδιο θετικό τόνο, τα κέρδη κατέγραψαν ενίσχυση της τάξεως του 15% και σκαρφάλωσαν στα 414 εκ.

Τέλος, ας αναφερθεί πως εντός του τριμήνου η Zoetis έκανε σημαντικά βήματα για την κτηνιατρική, παίρνοντας άδεια κυκλοφορίας για ένα αναμασώμενο χάπι ενάντια στον κνησμό αλλεργικών σκύλων, ενώ παράλληλα έλαβε έγκριση ενός παρασιτοκτόνου, το οποίο αποτελεί το μοναδικό προϊόν που αποδεδειγμένα προλαμβάνει λοιμώξεις που μπορούν να προκαλέσουν Νόσος του Lyme σε σκύλους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News