Το κινεζικό βιομηχανικό σώμα, που έχει αναλάβει την ανάπτυξη εφαρμογών metaverse για την αγορά της χώρας, πρόσθεσε στο δυναμικό της μία νέα «ομάδα» εταιρειών.

Πιο συγκεκριμένα,η κρατική επιτροπή της Κίνας για το metaverse, τμήμα του οργανισμού Mobile Communications Association της χώρας ανακοίνωσε την προσθήκη ακόμη 17 εταιρειών, φθάνοντας τον συνολικό αριθμό των ατόμων και των εταιρειών που περιλαμβάνει στις 112.

Στο τελευταίο γκρουπ περιλαμβάνονται και εισηγμένες κινεζικές εταιρείες, όπως η Inly Media (στη Σαγκάη) και η Beijing Topnew Info & Tech (στη Σενζέν).

Σημειώνεται ότι η Mobile Communication Association της Κίνας, είναι ένας οργανισμός του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών και στηρίζεται από μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες της χώρας, όπως η Huawei αλλά και ο πάροχος τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών China Mobile. Η επιτροπή για το metaverse συστάθηκε τον Οκτώβριο και σκοπό έχει την ανάπτυξη κανόνων και τεχνολογιών σχετικά με το νέο αυτό τομέα δραστηριότητας.

Όπως αναφέρει το CNBC, η Κίνα δημιουργεί τέτοιου είδους επιτροπές όταν επιθυμεί να αναπτύξει γρήγορα τεχνολογίες και να αναλάβει γρήγορα πρωτοβουλίες, όπως συνέβη και με τον τομέα του block chain. Φυσικά, η δημιουργία της συγκεκριμένης επιτροπής θα μπορούσε να είναι ένδειξη ότι η ασιατική χώρα δημιουργεί τις προϋποθέσεις ρύθμισης της συγκεκριμένης τεχνολογίας, καθώς αυτή αναπτύσσεται.

Αν και προς το παρόν δεν υπάρχει σαφής ορισμός για το τι είναι το metaverse εντούτοις συχνά ταυτίζεται με συγκεκριμένες τεχνολογίες όπως η εικονική πραγματικότητα και η γενικότερη αντίληψη ότι άνθρωποι μπορούν να «παίζουν και να ζουν» σε εικονικούς κόσμους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Τεχνητή νοημοσύνη: Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι συνεργασίες Microsoft-Amazon
Tεχνητή νοημοσύνη |

Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι ΑΙ συνεργασίες Microsoft-Amazon

Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών της Βρετανίας ζητά από τα ενδιαφερόμενα τρίτα μέρη τις απόψεις τους σχετικά με τις μεγάλες συνεργασίες που συνήψαν η Microsoft και η Amazon με μικρότερες εταιρείες AI