Απρόοπτο άλμα παρουσίασαν οι αιτήσεις για νέα επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ, δίδοντας τέλος σε τρεις συνεχόμενες εβδομάδες βελτίωσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν νωρίτερα από το υπουργείο Εργασίας, οι αιτήσεις για νέα επιδόματα αυξήθηκαν κατά 248.000 έναντι των 218.000 που ανέμεναν οι αναλυτές.

Αντιστοίχως, οι αιτήσεις για συνέχεια των επιδομάτων ανήλθαν σε 1,593 εκατ. έναντι των 1,605 εκατ. που περίμεναν οι αναλυτές.

Πάντως, παρά την απρόσμενη αύξηση ο δείκτης παραμένει κοντά στα προ πανδημίας επίπεδα, που ήταν κατά μέσο όρο στις 220.000 αιτήσεις την εβδομάδα, επιβεβαιώνοντας τη συνολική ανάρρωση που παρουσιάζει η αγορά εργασίας. Βέβαια τον περασμένο μήνα με φόντο την αναταραχή που προκάλεσε η επέλαση της Όμικρον και η εκτίναξη των κρουσμάτων, οι αιτήσεις για νέα επιδόματα ανέβηκαν κοντά στις 300.000, όμως σταδιακά υποχώρησαν και πάλι.

Η εξέλιξη αυτή διευκολύνει σαφώς και το συμβούλιο της Federal Reserve στην πορεία προς την απόσυρση των μέτρων στήριξης και την σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής. Κι αυτό με δεδομένο πως μαζί με τη σταθερότητα των τιμών, ο στόχος της πλήρους απασχόλησης βρίσκεται στον πυρήνα των στρατηγικών σκοπών της κεντρικής τράπεζας. Αν και σε κάθε περίπτωση ο βασικός παράγοντας που τροφοδοτεί την στροφή της πολιτικής της Τράπεζας την τρέχουσα περίοδο είναι η εκτίναξη του πληθωρισμού στα ύψη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή