Αντιμέτωπες με ποινική δίωξη θα βρεθούν οι επιχειρήσεις οι οποίες –κατά παράβαση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας- επιδιώκουν να κερδοσκοπήσουν από τα προβλήματα που προκαλούν οι διαταραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Αυτό ανακοίνωσε το αρμόδιο για την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία τμήμα του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και το FBI, σύμφωνα με τα οποία ξεκινούν ένα πρόγραμμα στοχευμένων ελέγχων προκειμένου να εντοπιστούν επιχειρήσεις που εκμεταλλεύονται τις διακοπές στην εφοδιαστική αλυσίδα στις ΗΠΑ λόγω της πανδημίας, για να αποκομίσουν αυξημένα κέρδη.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο, είναι έντονος ο προβληματισμός ότι ορισμένοι μπορεί να «επιδιώξουν να εκμεταλλευτούν τις διακοπές της εφοδιαστικής αλυσίδας για δικό τους παράνομο κέρδος» και σε αυτή την περίπτωση, διευκρινίστηκε, θα διωχθούν ποινικά.

Τέτοιες παραβιάσεις της νομοθεσίας αφορούν μεταξύ άλλων συμφωνίες μεταξύ ιδιωτών και επιχειρήσεων για καθορισμό τιμών ή μισθών ή για νόθευση προσφορών.

Ας σημειωθεί ακόμη, ότι η αμερικανική κυβέρνηση έχει επίσης συστήσει μια ομάδα εργασίας με αντικείμενο συνεννοήσεις μερών της εφοδιαστικής αλυσίδας με αξιωματούχους σε πολλές άλλες χώρες -συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας και του Καναδά- με σκοπό την ανταλλαγή πληροφοριών και τον εντοπισμό επιχειρηματικών σχεδίων – με αξιωματούχους σε πολλές άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας και του Καναδά.

«Δεν θα επιτρέψουμε στις επιχειρήσεις να συνωμοτούν προκειμένου να υπερχρεώσουν τους καταναλωτές με πρόσχημα της διαταραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα», προειδοποίησε ο επικεφαλής του τμήματος αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή