Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ, αφεντικό της Meta Platforms, προχώρησε στην προαγωγή του πρώην αναπληρωτή πρωθυπουργού της Βρετανίας, Νικ Κλεγκ, στη θέση του προέδρου διεθνών σχέσεων. Από αυτή τη θέση ο Νικ Κλεγκ θα είναι επικεφαλής «όλων των θεμάτων πολιτικής» τη στιγμή που η τεχνολογική εταιρεία αντιμετωπίζει σειρά ελέγχων από διάφορες ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο.

Ο Νικ Κλεγκ, 55 ετών και απόφοιτος του πανεπιστημίου Κέιμπριτζ, υπήρξε ένας από τους ισχυρότερους ανθρώπους στη Βρετανία όντας αναπληρωτής πρωθυπουργός στις κυβερνήσεις του Ντέιβιντ Κάμερον, από το 2010 έως το 2015, καθώς υπήρξε κυβερνητικός του εταίρος σαν επικεφαλής του κεντρώου κόμματος των Φιλελεύθερων Δημοκρατών.

Μετά την αποχώρησή του από την πολιτική εντάχθηκε στο δυναμικό της (τότε) Facebook Inc το 2018, σαν επικεφαλής για θέματα πολιτικής και επικοινωνίας. Πριν την… προαγωγή του κατείχε τη θέση του αντιπροέδρου παγκοσμίων σχέσεων της Meta Platforms.

Πλέον, ο Κλεγκ θα είναι επικεφαλής ενός τομέα που θα επηρεάζει δισεκατομμύρια ανθρώπους, χρήστες των εφαρμογών και συσκευών της εταιρείας, δηλαδή των Facebook, Instagram, Messenger, WhatsApp και Oculus.

Από την πλευρά του ο Ζάκερμπεργκ δήλωσε ότι θέλει ο Κλεγκ να αναλάβει τον ρόλο του «ηγέτη» στο ίδιο επίπεδο με εκείνον και την Σέριλ Σάντμπεργκ, την γενική διευθύντρια επιχειρήσεων η οποία επί χρόνια θεωρείται το νούμερο 2 στην ιεραρχία της εταιρείας.

«Ο Νικ θα καθοδηγεί πλέον την εταιρεία μας σε όλα τα θέματα πολιτικής, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου επικοινωνίας με τις κυβερνήσεις, καθώς αναλογιζόμαστε την υιοθέτηση νέων πολιτικών χρήσης και ρυθμίσεων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ζάκερμπεργκ μέσω ανάρτησης στην προσωπική του σελίδα στο Facebook.

Παράλληλα, διευκρινίστηκε ότι ο Κλεγκ θα αναφέρεται απευθείας στον ίδιο τον Ζάκερμπεργκ, ενώ η ανάληψη των καθηκόντων από τον Κλεγκ θα σημάνει και την αποχώρηση των Ζάκερμπεργκ και Σάντμπεργκ από το κομμάτι της λήψης αποφάσεων πολιτικής υφής. Αντίθετα, τα δύο κορυφαία στελέχη θα επικεντρωθούν στη δημιουργία νέων προϊόντων (Ζάκερμπεργκ) και στη λειτουργία της εταιρείας (Σάντμπεργκ).

Σημειώνεται ότι το έργο του Κλεγκ δεν θα πρέπει να θεωρείται εύκολο καθώς η εταιρεία έχει εμπλακεί σε πλήθος σκανδάλων που σχετίζονται με θέματα διαχείρισης προσωπικών δεδομένων, διαχείρισης περιεχομένου, διαρροή δεδομένων, κακόβουλη ανάμιξη σε εκλογικές διαδικασίες και σε θέματα που άπτονται της ασφάλειας των ανηλίκων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία