Με τον τόνο να καθορίζεται από τις διεθνείς αγορές, το ελληνικό χρηματιστήριο προσπαθεί σήμερα να κινηθεί ώστε να παραμείνει κοντά στις 960 μονάδες, χωρίς όμως να παίρνει μεγάλα ρίσκα.

Ο γενικός δείκτης βρίσκεται στις 956,63 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη μόλις 0,13%, ενώ και ο τζίρος είναι σε χαμηλά επίπεδα.

Αν και το ΧΑ βρέθηκε μόλις πριν από δύο ημέρες ακόμη και στις 973 μονάδες, επίπεδα που είχε χάσει πριν από επτά χρόνια, είναι δύσκολο για πολλούς αγοραστές να επωμιστούν το ρίσκο των επιπέδων πριν επιβεβαιώσουν ότι δεν θα υπάρξει κάποιο «έκτακτο» γεγονός που θα προκαλέσει ένα ακόμη διεθνές sell off. Και μπορεί η αγορά της Wall Street να απέχει εκατοντάδες μίλια από τη Λ. Αθηνών, ωστόσο η σκιά της χθεσινής της βουτιάς, λόγω του γεωπολιτικού κινδύνου στην Ουκρανία, φτάνει όλες τις αγορές του πλανήτη.

Τώρα αυτό που επισημαίνεται από τους περισσότερους αναλυτές είναι ότι το ΧΑ πρέπει να κρατήσει στη λήξη της εβδομάδας τα επίπεδα, κρατώντας τεχνικά τις 948 μονάδες που αφορούν στην κοντινή στήριξη. Ακόμη και αν στην παρούσα δεν επανέλθει πάνω από τις 960 μονάδες, η λήξη του πενθημέρου στα τρέχοντα επίπεδα είναι το σημερινό διακύβευμα.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η ΕΛΧΑ ξεχωρίζει με το +2,93% που καταγράφει, όπως και η Jumbo με το +1,28%, με τις Βιοχάλκο, Coca Cola, Alpha Bank, Λάμδα, ΟΠΑΠ και ΑΔΜΗΕ να ακολουθούν με μικρή άνοδο. Από την άλλη όμως, Τέρνα Ενεργειακή και Μυτιληναίος βρίσκονται σε κλοιό πιέσεων, με τις Eurobank, ΟΤΕ, Titan, Εθνική και ΔΕΗ να μην βοηθούν με τα αρνητικά τους πρόσημα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών