Να ανακάμψουν από τις χθεσινές απώλειες επιχειρούν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, με το βλέμμα όμως να παραμένει στην Ουκρανίας-Ρωσίας, η οποία βρίσκεται σε μια κομβική στιγμή.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,22%, με τις μετοχές του κλάδου των αυτοκινήτων να κερδίζουν 0,8%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,36% στις 7.564 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει κέρδη 0,16% στις 15.293 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,44% στις 6.977 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, η Renault σημειώνει κέρδη 2%, αφού ανακοίνωσε κέρδη για το 2021, ξεπερνώντας τις προσδοκίες μετά από δύο συνεχόμενα χρόνια ζημιών που επιδεινώθηκαν από την πανδημία του κορωνοϊού και τα επακόλουθα προβλήματα προμήθειας chip που επιβαρύνουν την αυτοκινητοβιομηχανία.

Οι αγορές βλέπουν θετικά το γεγονός ότι η Ρωσία απάντησε στην πρόταση των ΗΠΑ για συνάντηση μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν και Σεργκέι Λαβρόφ, με προτεινόμενες ημερομηνίες για τα τέλη της επόμενης εβδομάδας. Ωστόσο, αυτό που επισημαίνεται από αρκετούς αναλυτές είναι ότι η κατάσταση δεν αναμένεται να αποκλιμακωθεί άμεσα, αν και υπάρχουν αρκετά σημεία εφησυχασμού.

Στα μάκρο της ημέρας, το ποσοστό ανεργίας στη Γαλλία μειώθηκε το τελευταίο τρίμηνο του περασμένου έτους στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2008, ήτοι στο 7,4% από 8,0% τους προηγούμενους τρεις μήνες, ενώ η επίδοση ήταν καλύτερη από το αναμενόμενο 7,8%. Επιπλέον, οι λιανικές πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκαν κατά 1,9% τον Ιανουάριο, σημειώνοντας άλμα 9,1% σε ετήσια βάση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές