Στα 0,22 λεπτά ανά κιλό για τα πορτοκάλια, στα 0,60 λεπτά ανά κιλό για τα λεμόνια και στα 0,36 λεπτά ανά κιλό για τα μανταρίνια καθορίστηκε το ύψος της αποζημίωσης που προβλέπεται για όσους παραγωγούς επλήγησαν από τον παγετό του Ιανουαρίου. Η καταβολή των αποζημιώσεων στους δικαιούχους παραγωγούς θα γίνει μετά την ολοκλήρωση των σχετικών πορισμάτων από τον ΕΛΓΑ.

Στο μεταξύ, την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού του υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ στην Τρίπολη, προκειμένου να επιταχυνθεί το εκτιμητικό έργο για τις ζημιές οι οποίες προκλήθηκαν από τον παγετό του Ιανουαρίου σε καλλιέργειες πορτοκαλιών, μανταρινιών, λεμονιών, οπωροκηπευτικών αλλά και σε ελαιοκαλλιέργειες, ζήτησε από τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα κ. Στάθης Αναστασόπουλος.

Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ δεσμεύθηκε ότι εντός των επομένων ημερών θα προσληφθούν 35 γεωπόνοι – εκτιμητές, με στόχο την έναρξη των εκτιμήσεων των ζημιών στις Περιφερειακές Ενότητες που επλήγησαν (Αργολίδα, Λακωνία, Κορινθία και Μεσσηνία).

Τι θα γίνει με τους  ελαιώνες που κάηκαν στις πυρκαγιές του καλοκαιριού

Σε ό, τι αφορα τις  αποζημιώσεις των ελαιώνων που καταστράφηκαν από τις πυρκαγιές πέρυσι το καλοκαίρι, όπως επισήμανε ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, η διαδικασία πληρωμής βρίσκεται στο τελικό στάδιο, προσθέτοντας ότι η αξία κάθε ελαιόδενδρου μαζί με την ηρτημένη παραγωγή τους έχει εκτιμηθεί -από την κυβερνητική επιτροπή κρατικής αρωγής- στα 144 ευρώ, εκ των οποίων τα 50 ευρώ ανά ελαιόδενδρο θα καταβληθούν στους δικαιούχους, ως προκαταβολή, μέσα στον ερχόμενο Μάρτιο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO
ΕΕ: Οι «μαύρες» και οι «γκρίζες» αθέμιτες εμπορικές πρακτικές – Τα κύρια ευρήματα
AGRO |

Οι «μαύρες» και οι «γκρίζες» αθέμιτες εμπορικές πρακτικές – Τα κύρια ευρήματα

Ως μέρος των προτάσεών της για την ενίσχυση της θέσης των αγροτών στην αλυσίδα τροφίμων, η Κομισιόν θα προτείνει νέους κανόνες για τη διασυνοριακή επιβολή κατά των αθέμιτων εμπορικών πρακτικών