Έξι αυξήσεις, που θα ανεβάσουν τα επιτόκια συνολικά κατά 150 μονάδες βάσεις, προβλέπει για την Federal Reserve, η Morgan Stanley.

Οι μεγάλες επενδυτικές τράπεζες ποντάρουν σε μια ολοένα και πιο επιθετική σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής για το 2022, καθώς οι πληθωριστικές πιέσεις αποδεικνύονται πιο επίμονες.

«Μετά τις πρόσφατες αλλαγές στις προοπτικές μας για τον πληθωρισμό, αναμένουμε τώρα από τη Fed να ανακοινώσεις συνολικά έξι αυξήσεις, κατά 25 μονάδες βάσης η μία, φέτος», έγραψε στην έκθεση η επικεφαλής οικονομολόγος της Morgan Stanley, Έλεν Ζέντνερ.

Η Fed είναι πιθανό να αυξήσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης στην επόμενη συνεδρίασή της τον Μάρτιο, ακολουθούμενη από πρόσθετες αυξήσεις κατά 25 μονάδες βάσης τον Μάιο, τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, με άλλες δύο αυξήσεις τον Σεπτέμβριο και τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με την Morgan Stanley.

Τα στοιχεία της περασμένης εβδομάδας έδειξαν ότι οι τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ αυξήθηκαν με τον ταχύτερο ρυθμό από τις αρχές της δεκαετίας του 1980, τροφοδοτώντας τις εικασίες της αγοράς για μια ισχυρή αύξηση 50 μονάδων βάσης κατά τη συνεδρίαση της Fed στις 15-16 Μαρτίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή