Νέα δεδομένα της τελευταίας στιγμής για το φλεγόμενο πλοίο Euroferry Olympia στα ανοιχτά της Κέρκυρας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση από το υπουργείο Ναυτιλίας «από τους δυο απεγκλωβισθέντες αλλοδαπούς επιβαίνοντες, ο ένας δεν περιλαμβάνεται στην επίσημη λίστα επιβατών και οι έρευνες συνεχίζονται για 12 αγνοούμενους και όχι 11».

Ειδικότερα, ο ένας εκ των δυο διασωθέντων ήταν Αφγανός πρόσφυγας και όχι Τούρκος οδηγός. Σημειώνεται ότι τα δυο άτομα εντοπίστηκαν νωρίτερα σήμερα και με Super Puma έγινε η διάσωσή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες ανάμεσα στους αγνοούμενους υπάρχουν και τρεις Έλληνες.

Την ίδια στιγμή σταμάτησαν οι έρευνες της ΕΜΑΚ στο εσωτερικό του φλεγόμενου πλοίου «Euroferry Olympia» και αναμένεται να επαναληφθούν με το πρώτο φως της ημέρας.

Οι δύο εναέριοι διασώστες και οι άλλοι τέσσερις πυροσβέστες που είχαν ανέβει στο πλοίο, απομακρύνθηκαν, ενώ όπως σημείωναν πηγές από το Λιμενικό Σώμα, τα θερμικά φορτία στο πλοίο είναι ανεβασμένα και το σκοτάδι μαζί με τους πυκνούς καπνούς δυσχεραίνει το έργο των διασωστών.

Πάντως οι προσπάθειες κατάσβεσης στο φλεγόμενο πλοίο θα συνεχιστούν σε όλη τη διάρκεια της νύχτας από τρία ρυμουλκά σκάφη με πυροσβεστική δυνατότητα και πυροσβεστικά οχήματα που βρίσκονται πάνω σε επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Euroferry Olympia». Αναμένεται επίσης, ένα πλωτό πυροσβεστικό, καθώς και ένα ρυμουλκό με αυξημένη πυροσβεστική δυνατότητα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Πολωνία: Το ΝΑΤΟ εξετάζει το ενδεχόμενο κατάρριψης ρωσικών πυραύλων αν πλησιάζουν κράτη-μέλη του
Επικαιρότητα |

Το ΝΑΤΟ εξετάζει κατάρριψη ρωσικών πυραύλων κοντά στα κράτη-μέλη του

Η Πολωνία ανακοίνωσε την Κυριακή ότι ρωσικός πύραυλος κρουζ που εκτοξεύτηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας εναντίον πόλεων της δυτικής Ουκρανίας παρεισέφρησε στον πολωνικό εναέριο χώρο.