
Την ένταξη στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» βασικών έργων υποδομής για τη βόρεια Κέρκυρα ανακοίνωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, κατά τη συνάντησή του με τον Δήμαρχο Βόρειας Κέρκυρας, κ. Γιώργο Μαχειμάρη, τη δεύτερη ημέρα της περιοδείας του στο νησί.
Πρόκειται για έργα, με αναπτυξιακή ώθηση, που έρχονται να επιλύσουν χρόνια προβλήματα της τοπικής κοινωνίας και να βελτιώσουν, στην πράξη, το παρόν και το μέλλον των κατοίκων. Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε εκτενώς στα τρία έργα –συνολικού προϋπολογισμού 5,2 εκατ. ευρώ– που έχουν ήδη ενταχθεί στο πρόγραμμα και σχετίζονται με βασικούς άξονες της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής τόσο των κατοίκων, όσο και των επισκεπτών.
Το έργο για τη βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας, ύψους 3,1 εκατ. ευρώ
Το έργο για τις άμεσες ανάγκες ύδρευσης, ύψους 1,1 εκατ. ευρώ
Το έργο για την προμήθεια και εγκατάσταση εφαρμογών «smartcities» για την αναβάθμιση της διοικητικής ικανότητας του δήμου στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών και της πανδημίας, ύψους 1 εκατ. ευρώ.
Όπως προανήγγειλε ο κ. Πέτσας, το αμέσως επόμενο διάστημα, εντάσσεται προς χρηματοδότηση στο πρόγραμμα η πρόταση του δήμου Βόρειας Κέρκυρας, ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, για την ψηφιοποίηση του αρχείου των πολεοδομικών αδειών του δήμου, ενώ θα ακολουθήσει και η πρόταση του έργου «Αστικής Αναζωογόνησης» για την περιοχή Σιδάρι, ύψους 10.000 ευρώ.
Στο επίκεντρο των επαφών του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών βρέθηκαν, επίσης, θεσμικά θέματα, ζητήματα με οικονομικό πρόσημο που απασχολούν τη δημοτική αρχή, το θέμα των στερεών αποβλήτων, καθώς και το θέμα της ενίσχυσης των δημοτικών υπηρεσιών με προσωπικό. Ξεχωριστή αναφορά έγινε και για τις έκτακτες χρηματοδοτήσεις για την αποκατάσταση των πληγέντων από τις φυσικές καταστροφές του Οκτωβρίου.
Όπως δήλωσε ο κ. Πέτσας: «Στεκόμαστε στο πλευρό της δημοτικής αρχής για έργα που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών και αφήνουν σημαντικό αποτύπωμα στην περιοχή. Όλοι μαζί –Κυβέρνηση, Αυτοδιοίκηση, τοπικοί φορείς και πολίτες– με ενότητα, συνέπεια, σωστό προγραμματισμό και καλή συνεργασία θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε, από κοινού, για ένα πιο αισιόδοξο μέλλον για τα παιδιά μας και προκειμένου να φέρουμε την Πατρίδα μας στη θέση που της αξίζει».
«Είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα σας για οποιαδήποτε ανάγκη παραστεί», πρόσθεσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, φέρνοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την πρόσφατη υπουργική απόφαση για την αλλαγή των κριτηρίων για την ετήσια ειδική χρηματοδότηση των μικρών νησιωτικών και ορεινών δήμων της χώρας. Όπως επισήμανε ο κ. Πέτσας, τα κριτήρια αναμορφώθηκαν –όπως, προσωπικά ο ίδιος, είχε δεσμευτεί– με αποτέλεσμα να αποκατασταθεί μία χρόνια αδικία για έντεκα δήμους της χώρας, οι οποίοι περιλαμβάνονται για πρώτη φορά από φέτος στην κατανομή, ανάμεσά τους και ο δήμος Βόρειας Κέρκυρας που επιχορηγήθηκε με το πρόσθετο ποσό των 372.700 ευρώ.
Νωρίτερα, ο κ. Πέτσας –συνοδευόμενος από την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, κα Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου και τον βουλευτή Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Στέφανο Γκίκα– βρέθηκε εκτάκτως στο λιμάνι της Κέρκυρας, προκειμένου να ενημερωθεί για τον απεγκλωβισμό και την πορεία της επιχείρησης υποδοχής, ταυτοποίησης και καταγραφής των επιβατών του «Euroferry Olympia», που εκκενώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής, έπειτα από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε κατά την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου του, από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας στο Πρίντεζι.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών –ο οποίος βρισκόταν στην Κέρκυρα για προγραμματισμένες συναντήσεις με εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης, από το πρωί της Πέμπτης– ήταν σε συνεχή τηλεφωνική συνεργασία με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, καθώς και με τους κ.κ. Γιάννη Κωτσιόπουλο και Γιάννη Καρβέλη, Γενικό Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας και Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, αντίστοιχα. Σε συντονισμό, με την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, κα Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, τη Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, κα Μερόπη Υδραίου, τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιάννη Πλακιωτάκη και τις τοπικές λιμενικές αρχές, οργανώθηκε άμεσα ο χώρος υποδοχής, ελέγχου, καταγραφής και ταυτοποίησης, ενώ στο σημείο στήθηκαν επιτόπια κλιμάκια του ΕΟΔΥ για έλεγχο κορονοϊού, γιατροί, εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού και των Προσκόπων, καθώς και κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας για τις πρώτες ανάγκες των επιβατών και τη φιλοξενία τους. Ενεργοποιήθηκε, επίσης, η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών και ετοιμάστηκαν ξενοδοχεία υποδοχής –και καραντίνας για τυχόν κρούσματα της Covid-19– σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας. Επιπροσθέτως, το Λιμενικό βρίσκεται, από την πρώτη στιγμή, σε συνεχή επικοινωνία με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για οποιαδήποτε άλλη συνδρομή.


Latest News

Οργιάζουν τα σενάρια για την τύχη του Ζελένσκι
Εν μέσω ασφυκτικής πίεσης βρίσκεται ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα του.

ΒΗΜΑ της Κυριακής: Έρχεται στις 27 Απριλίου με συναρπαστικές προσφορές
Το ΒΗΜΑ κυκλοφορεί την Κυριακή 27 Απριλίου μαζί με το ΒΗΜΑ στην Ιστορία «1939-1945 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος», το περιοδικό Vita, τη μαθητική εφημερίδα της Νάξου και φυσικά, το ΒΗΜΑGAZINO

Το ReArm της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας – Το παρασκήνιο της σύσκεψης στο Μαξίμου
Οι εκπρόσωποι της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας που συμμετείχαν στη σύσκεψη στο Μαξίμου και οι στόχοι που τέθηκαν

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο – Ποια «δημοφιλή» πιστοποιητικά καταργούνται
Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Μητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
Συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργειών και οι προοπτικές συμμετοχής των ελληνικών εταιρειών αμυντικής τεχνολογίας σε εγχώρια και ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα

Συναντήσεις Τζιτζικώστα με Airbus και Boeing
Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η νέα πολιτική της ΕΕ για τις αερομεταφορές και τη νέα Στρατηγική για τις Αερομεταφορές

Παράταση μέχρι 15 Ιουνίου για τα ακαθάριστα οικόπεδα - Πώς θα κάνετε τη δήλωση
Την παράταση ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε ότι ο καθαρισμός των οικοπέδων προστάτεψε πέρυσι περιουσίες και βοήθησε την Πυροσβεστική.

Πρέπει να ανησυχεί η Ελλάδα μετά τον σεισμό στην Κωνσταντινούπολη; - Τι απαντούν σεισμολόγοι
Ο σεισμός στην Κωνσταντινούπολη προκάλεσε πανικό, ενώ ξύπνησε άσχημες αναμνήσεις – Σεισμολόγοι απαντούν για το εάν θα επηρεαστεί η Ελλάδα

Τραμπ: Νομίζω έχουμε συμφωνία με τη Ρωσία – Πρέπει να καταλήξουμε σε συμφωνία με τον Ζελένσκι
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε το βράδυ χθες Τετάρτη (τοπική ώρα) στον Λευκό Οίκο πως θεωρεί ότι έχει κλείσει «συμφωνία με τη Ρωσία»

Απλώνοντας μέχρι εκεί που αντέχει η τσέπη
Η μεγάλη υπόθεση ωστόσο για τη χώρα, το σημαντικό εάν πηγαίνουμε στη σωστή ή τη λάθος κατεύθυνση είναι ξανά το παλιό αυτό που παρακολουθούσαμε στα «μαύρα» χρόνια