Με 93 νεκρούς και την Πέμπτη, και σχεδόν 20.000 νέα κρούσματα της πανδημίας, είναι κάτι παραπάνω από οξύμωρο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ανακοινώνει ότι θα… επαναπροσλάβει έναν έναν τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς που έχουν τεθεί σε αναστολή καθηκόντων. Κι όμως συμβαίνει. Και δεν είναι απλώς οξύμωρο, είναι και εντελώς τρελό. Διότι στην πραγματικότητα, τι κάνει αυτός που το κάνει (και εν προκειμένω ο γνωστός, ως… συνήθης ύποπτος Πολάκης); Κλείνει το μάτι στους αρνητές του κορωνοϊού αντιεμβολιαστές υγειονομικούς. Τυχαία; Οχι φυσικά. Κάπου 6 με 6.500 είναι αυτοί, βάλε επί δύο, να δεις πόσα ψηφαλάκια μαζεύονται. Και πόσα περισσότερα ακόμη από το «κίνημα» των αντιεμβολιαστών, που λένε να και ένας που μας αντιπροσωπεύει και δίνει μάχη για τα… δικαιώματά μας.

Κατά τον Πολάκη που προειδοποίησε τον υπουργό Υγείας να «βρει τρύπα να κρυφτεί» (απίθανος πολιτικός λόγος, και τι ήθος…), ο ΣΥΡΙΖΑ θα τους επαναπροσλάβει όλους!

«Μην τολμήσεις, Πλεύρη» είπε με εκείνο το γνωστό ύφος του νταή «να απολύσεις κανέναν. Δεν περισσεύει ούτε ένας. Θα τους επαναπροσλάβουμε εμείς όλους έναν έναν όταν θα ξαναγίνουμε κυβέρνηση»!

Βεβαίως, η απαραίτητη προϋπόθεση τέθηκε και από τον ίδιο: «Οταν θα ξαναγίνουν κυβέρνηση». Λογικό, αλλά με όσα κάνει, δύσκολο το βλέπω. Εως και αδύνατο μπορώ να πω. Ποιος να παγιδευτεί ξανά από τον ΣΥΡΙΖΑ και να έχουμε μια διακυβέρνηση αυτού του είδους;

Διδάσκουν ήθος…

Μιλάμε για τον Πολάκη λες και είναι κάτι διαφορετικό από αυτό που στην πραγματικότητα αντιπροσωπεύει ο αρχηγός του. Δεν είναι. Ο,τι βλέπει κάνει ο άνθρωπος, ό,τι ακούει λέει – και στο τέλος πανηγυρίζει, διότι και ο αρχηγός ακολουθεί κατά πόδας το ύφος και το ήθος του εξαίρετου αυτού πολιτικού λόγου. Προχθές λοιπόν ο αρχηγός, ο «Λεγάμενος», πήγε στη Βουλή. Παρακολούθησα από την τηλεόραση την ομιλία του επί του νομοσχεδίου για τον ΕΦΚΑ που κατέθεσε ο υπουργός Χατζηδάκης. Πού επικεντρώθηκε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο ο αρχηγός; Στους μισθούς που θα παίρνουν τα διευθυντικά στελέχη του νέου ΕΦΚΑ, τα οποία χαρακτήρισε golden boys – έμαθε και ξένους όρους, τρομάρα του… Και τι είπε, κατ’ εικόνα και ομοίωση του ύφους και του ήθους του Πολάκη, απευθυνόμενος στους βουλευτές της κυβερνητικής παράταξης; Το ακόλουθο παρακαλώ: «Κορόιδα είσαστε… Πηγαίντε κι εσείς να γίνετε golden boys!»!

Κορόιδα οι βουλευτές της συμπολίτευσης. Ε, εντάξει, το καταλάβαμε. Διδάσκει ήθος ο άνθρωπος. Ηθος, αξιοπρέπεια και επίπεδο.

(Για να μη νομίζουν μερικοί μερικοί ότι ο Θανάσης ο μαρούλιας, όταν «εύχεται» στον Μητσοτάκη να πάει να γ…, το κάνει εξ ιδίας πρωτοβουλίας. Οχι βέβαια. «Γραμμιτζής» είναι ο άνθρωπος. Ο,τι του υπαγορεύει ο αρχηγός του κάνει…)

Γκρίνια

Τι ήταν ακριβώς αυτό για το οποίο εξανέστη ο «Λεγάμενος» και άρχισε να… μιμείται τον Πολάκη του; Το γεγονός ότι το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για τον νέο ΕΦΚΑ προβλέπει την πρόσληψη 256 διευθυντών και γενικών διευθυντών του οργανισμού, με μισθούς που απαντώνται στην ελεύθερη αγορά εργασίας προκειμένου περί υψηλόβαθμων στελεχών. Κατά τον «Λεγάμενο» αυτοί θα αμείβονται με μισθούς 4.000 – 8.000 ευρώ και έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι όλοι τους θα είναι «γαλάζια» παιδιά – κατ’ αντιστοιχία των όσων έχουμε ζήσει κατά το παρελθόν.

Προσωπικά, δεν ξέρω με ποιες διαδικασίες θα προσληφθούν αυτά τα 256 άτομα και πώς θα παρακαμφθεί ο ΑΣΕΠ, ώστε να προέρχονται όλοι από τη στρατιά των «δικών» μας παιδιών. Κρατώ μια επιφύλαξη, μέχρι να δούμε πώς θα γίνουν οι προσλήψεις. Ομως, δεν καταλαβαίνω γιατί αυτοί που θα προσληφθούν δεν πρέπει να αμείβονται κιόλας ικανοποιητικά. Αν είναι να ομαλοποιήσουν τη διαδικασία απονομής συντάξεων, δεν έχω κανένα πρόβλημα να πάρουν αυτά που ισχυρίζεται ο «Λεγάμενος» ότι θα αμείβονται. Το προτιμώ χίλιες φορές από το να υπάρχουν 300.000 άνθρωποι να περιμένουν μήνες και χρόνια να πάρουν τη σύνταξή τους και να φυτοζωούν, όπως συνέβαινε επί των ημερών του. Θα το θυμάται, δεν είναι μακριά, ούτε τρία χρόνια δεν έχουν περάσει από τότε…

Χτυπούν δεξιές πόρτες

Στο μεταξύ στον αγαπημένο ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν με σπαραγμό ότι χάνουν το (πολιτικό) κέντρο με ραγδαίους ρυθμούς (όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν το ΚΙΝΑΛ να επιστρέφει πλησίστιο στον χώρο της Κεντροαριστεράς) και αφού τα έβαλαν κάτω τα πράγματα, άρχισαν να χτυπάνε πάλι δεξιές πόρτες. Μήπως και στηθεί ξανά κανένα μαγαζάκι, όπως εκείνο το αλήστου μνήμης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Προχθές έδωσε μια συνέντευξη στα «Παραπολιτικά» ο ξάδερφος Γιώργος Τσίπρας, που έγινε πρόσωπο των τελευταίων ημερών, με την ανόητη φράση «η εθνική άμυνα δεν είναι αυτοσκοπός». Το παλικάρι, ζεματισμένο όπως ήταν από τις προηγούμενες ημέρες λόγω της προαναφερόμενης «παπάτζας», άφησε να του ξεφύγει το καινούργιο σχέδιο του ξάδερφου αρχηγού: να βαφτίσει πάλι κανέναν «δημοκράτη» της Δεξιάς ως συνεταίρο. Ο Κυριάκος Βελόπουλος θα είναι αυτός, ο Σάββας Τσιτουρίδης, ο Αντώναρος ο Βαγγέλης ο φίλος μου; Ο Αρης (Σπηλιωτόπουλος) που τον έχω χάσει τελευταία; Κάποιος εξ όλων αυτών ή και όλοι μαζί. Διότι προσέξτε, παρακαλώ, τι είπε ο ξάδερφος:

«Θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε με ένα κομμάτι της Κεντροδεξιάς που δεν θα είναι με τον κ. Μητσοτάκη. Υπάρχουν υγιείς δυνάμεις στον χώρο της Κεντροδεξιάς για κάτι τέτοιο».

Υπάρχουν, πώς δεν υπάρχουν. Ο Καμμένος τι ήταν ας πούμε; Τεσσεράμισι χρόνια κυβέρνησαν αγκαλιά, μαζί. Αυτοκόλλητοι…

Δημοσκοπήσεις

Να και μια ωραία ιδέα που τη διατυπώνει δικηγόρος, ονόματι Παπαδάκης, μέσω της «Εφ.Συν.»: να καταργηθούν οι δημοσκοπήσεις!

Μάλιστα να καταργηθούν, διότι μεταξύ άλλων θέτει και το ακόλουθο εξόχως… σοβαρό ερώτημα – επιχείρημα για τη ρηξικέλευθη πρότασή του: «Γιατί θα πρέπει να νιώθει ο υποψήφιος ψηφοφόρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ότι το κόμμα του εγκαταλείπει την προοπτική της εξουσίας και “αισθάνεται την ανάσα” του “ανερχόμενου” ΚΙΝ.ΑΛ.;»!!

Τον καταλαβαίνω τον πόνο του ανθρώπου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Opinion